Program de dezvoltare de documentar cu focus pe teme sociale și drepturile omului


CIVIL SOCIETY PITCH powered by ONE WORLD ROMANIA revine cu a 5-a ediție a programului unic de dezvoltare de documentar cu focus pe teme sociale și drepturile omului. Această ediție va cuprinde ateliere, seminarii și mentorat cu specialiști internaționali pe durata unui an și se va desfășura în perioada martie 2023 – aprilie 2024, la București.

Civil Society Pitch este un program intensiv de dezvoltare de documentar care reunește organizații și activiști sociali cu regizori, jurnaliști sau cercetători vizuali din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și România preocupați de realitatea care ne înconjoară. Unicitatea programului stă în faptul că ONG-urile și activiștii sociali propun teme și cazuri de care se ocupă și la care au acces, urmând ca cineaștii să identifice și să aleagă dintre acestea posibile subiecte de film documentar, primind sprijinul de la organizațiile respective pe tot parcursul realizării și lansării filmelor rezultate.

Prima parte a programului va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, în cadrul Festivalului de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania #16. Pe parcursul celor trei zile participanții vor fi implicați în ateliere intensive în cadrul cărora se vor cunoaște între ei, își vor prezenta domeniile de activitate și interesele. Participanții vor fi sprijiniți să creeze echipe (regizor-activist/ONG) și să definească împreună un proiect comun, fiind ghidați de mentori internaționali cu experiență în domeniu. După șase luni de cercetare și dezvoltare, după o sesiune de follow-up și alte câteva luni de lucru intens la proiecte, echipele își vor expune rezultatele muncii în cadrul unui pitch public – sub forma unei prezentări de proiect însoțit de un trailer, iar cel mai bun proiect va fi premiat cu 4000 euro.

One World România – 16, care se desfășoară la București în perioada 31 martie – 9 aprilie 2023, își dedică primul weekend de festival programului Civil Society Pitch 5.

Dacă ești din România, Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova și vrei să dezbați probleme sociale prin film documentar, ești invitat să te înscrii.

Data-limită: 2 februarie 2023.

De ce să participi ca cineast?

Adesea, regizorii doresc să abordeze probleme majore legate de societatea în care trăim, dar simt că le lipsește experiența directă, accesul în comunitățile vulnerabile sau o înțelegere aprofundată a problemelor sociale. Pentru a înlătura aceste ezitări perfect valabile, ne propunem să punem cineaștii sau cercetătorii vizuali interesați de astfel de subiecte în dialog cu reprezentanții societății civile care au acces larg la poveștile sociale legate de drepturile omului slab sau deloc mediatizate.

Link de înscriere pentru cineaști – înscriere

De ce să participi ca ONG?

Organizațiile neguvernamentale suferă adesea de o lipsă de vizibilitate în mass-media și, prin urmare, dedicarea și munca lor grea nu dă întotdeauna roadele dorite. De multe ori, chiar și indiferența autorităților poate fi învinsă dacă societatea civilă cere măsuri concrete – dar acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă publicul larg este corect informat. Deoarece materialele audio-vizuale se numără printre cele mai eficiente instrumente ale activismului modern, atelierul CIVIL SOCIETY PITCH își propune să încurajeze producția de filme documentare de calitate, cu un impact social ridicat, care să facă publice pe scară largă problemele și poveștile legate de drepturile omului din Europa de Est.

Link de înscriere pentru ONG – înscriere

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous A început procesul de înscriere la Bootcamp de primăvară, UPSHIFT Moldova
Next Participă la un training despre consolidarea organizațională și participativă a organizațiilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply