#PrinMoldovafărăhartă Vizitează Pădurea Domnească și Zimbrăria!


#prinmoldovafărăhartă

#PrinMoldovafărăhartă vine cu o altă locaţie – rezervaţia naturală Pădurea Domnească, în cadrul căreia se regăsește și Zimbrăria.

Fondată în anul 1933, rezervația naturală se extinde în lunca Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești. Scopul ei principal este păstrarea celor mai reprezentative păduri de luncă și conservarea unor specii de plante, animale rare. Se promovează restabilirea biodiversității celor mai caracteristice fitocenoze.

Ceea ce este cel mai interesant despre aceasta rezervație este faptul că e cea mai bătrână pădure din ținut și una dintre cele mai vechi păduri de luncă din Europa. Deloc surprinzător e faptul că stejarul reprezintă arborele cu ponderea cea mai mare în pădure (36%).

Fauna ariei este, de asemenea, unică. Aici poate fi întâlnit cerbul nobil, cel mai mare mamifer sălbatic din Republica Moldova, jderul, nurca europeană, dar și, cândva dispărut din aceste teritorii, zimbrul. În anul 2005, în baza unui acord interstatal dintre conducerea Republicii Moldova și cea a Republicii Polone, s-a convenit de a reaclimatiza zimbrul în ţară. Drept urmare, în data de 19 august 2005 în rezervația naturală „Pădurea Domnească” au fost aduși 3 zimbri (un mascul și două femele).

Considerați fiind simbol național, zimbrii au un teritoriu vast delimitat pentru trai. Zimbrăria activează și este un obiectiv turistic deosebit pentru cei ce își doresc o reuniune cu natura și istoria Moldovei.

Pădurea Domnească împreună cu toate rezervațiile din cadrul acesteia reprezintă o destinație surprinzătoare. O pauză de la grijile și viteza vieții zilnice, precum și un prilej de a admira natura unică a țării este ceea ce îți oferă călătoria la nordul Moldovei.

În carantină ai oportunitatea de a-ţi vizita cât mai des plaiul natal, desigur, respectând normele şi regulile necesare. De fiecare dată când treci prin aceste locuri, utilizează #prinmoldovafărăhartă şi scrie-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Reporter: Butnaru Sabina

Fii patriotul de care țara are nevoie. Prin intermediul #prinmoldovafărăhartă reporterii Youth.md te încurajează să călătoreşti, mai întâi de toate, la tine acasă. Noi venim cu sugestii şi detalii, tu vino cu dragostea de moldovean!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Companiile din industria IT pot obține finanțare pentru proiecte ce susțin comerțul electronic
Next Află cât de sigure pot fi relațiile online, participând la o discuție live organizată de Centrul de Resurse Neovita
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − four =