Prieteniile reprezintă una dintre formele puternice de ataşament. Rolul unor prieteni în viaţa adulţilor (dar şi în cea a copiilor) este în mod frecvent subestimat, deşi beneficiile care vin la pachet sunt substanţiale, susţin specialiştii.
Citeşte care sunt cele 4 beneficii surprinzatoare ale prieteniilor:
1. Sănătatea mentală
Acei prieteni adevăraţi aduc fericirea, o bună sănatate și reduc stresul. Pe de o parte, prietenilor le poți împărtăși succesele vieții și iau parte la crearea unor noi amintiri fericite. Dupa o săptamână lungă de lucru, activitățile sociale pot fi o modalitate excelentă de a te distrage și de a te concentra asupra altor lucruri.
2. Sănătatea psihică
Studiile au arătat că existența unor prietenii puternice poate îmbunătăți rezultatele bolilor grave. Cei mai în vârstă beneficiază de avantaje clare din cercurile de prieteni. Pot ajuta la îndepărtarea demenței și a altor boli.
Cercetările globale au demonstrat că persoanele sunt mai puțin susceptibile pentru bolile cardiovasculare, de diabet și de obezitate atunci când au parte de prieteni în viață de zi cu zi. Astfel, reprezintă un mare plus pentru oricine, în special pentru adulți. Prieteniile reprezintă cheia, ca și în cazul oricarei relații, o legătură toxică sau nesănătoasă poate avea ca rezultat exact opusul – nu uita să-ţi alegi relaţiile cu înțelepciune.
3. Depășirea situațiilor dificile
Uneori oamenii se confruntă cu momente dificile în viața lor. Toată lumea gestionează aceste vremuri în mod diferit, dar un prieten apropiat poate fi un beneficiu major. Prieteniile te pot ajuta în aceste vremuri stresante. De exemplu, poți obține o pauză de la orice te deranjează și să te bucuri de activități împreună. De asemenea, prietenii pot fi acolo pentru a-ți asculta necazurile și pentru a-ți oferi șansa de a exprima tot ce te interesează.
Din perspectiva practică, prietenii pot oferi o viziune exterioară pentru a rezolva anumite probleme. Prietenii care te cunosc de mai mulți ani vor avea, de asemenea, o viziune largă asupra modului în care ţi-ai trăit viața.
4. Abilităţi sociale
Competențele sociale încep să se dezvolte de când suntem copii. Apoi, şcoala și jocul reprezintă o mare parte a dezvoltării sociale și a aptitudinii de a putea comunica. Cercetătorii au descoperit că aceste interacțiuni influențează foarte mult abilitățile de a trata alte persoane.
Relațiile sănatoase pot avea efecte surprinzătoare asupra vieții tale profesionale. Aceste conexiuni te pregătesc pentru viitor, pentru a putea face față oricarei situații.
Adevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii!
Voi ce preţuiţi şi apreciaţi cel mai mult în prietenie? Lasă-ne un mesaj pe pagina de Facebook Youth.md pentru a ne spune!
Reporter: Proțap Erica
No Comment