Curs de formare pentru lucrătorii de tineret în Polonia


curs de formare lucrători de tineret polonia

Lucrătorii de tineret pot participa la un curs de formare ERASMUS + TC „În afara clasei” din Przysucha, Polonia, în perioada 16 – 24 iunie.

Out Of Classroom este un curs de pregătire Erasmus + pentru lucrătorii de tineret (KA1), axat pe redescoperirea principiilor și metodelor de educație nonformală care poate fi utilizat în timp ce lucrează cu tineri aflați în grupurile de risc.

În prezent, educația non-formală este un concept extrem de popular – multe ONG-uri își fac publicitate în funcție de implicarea activă a participanților. În ciuda acestui fapt, mulți dintre lucrătorii de tineret care organizează acest tip de activități, nu au o bază teoretică și o înțelegere adecvată a ceea ce ar trebui să implice într-adevăr educația nonformală.

Prin acest curs de formare, organizația-gazdă își propune să sedimenteze unele noțiuni de bază și să reflecte în profunzime asupra conceptului, descoperind ce înseamnă cu adevărat educația nonformală. Participanții vor învăța cum să proiecteze, monitorizeze și să evalueze proiecte eficiente, extrașcolare, pentru tineri aflați în grupul de risc.

Cerințe față de aplicanți:

  • Să fie lucrător de tineret/voluntar/lider în comunitate/activ în societate;
  • Să demonstreze interes în domeniul studiat (vezi descrierea/obiectivele);
  • Să se angajeze să disemineze rezultatele trainingului-ului (poze/video/articol etc.) la întoarcere și să își împartășească experiența cu colegii/prietenii/semenii, precum și alte grupuri interesate;
  • Să se angajeze să reprezinte organizația Phoenix în cadrul evenimentului și Republica Moldova în cadrul serii interculturale;
  • Să fie dispus să respecte cerințele și regulile organizației gazdă a proiectului.

Cazarea și alimentarea participanților este asigurată de către organizatori. Cheltuielile de transport vor fi rambursate în limita tarifelor stabilite de Comisia Europeană.

Programul va fi condus de Fundacja Autokreacja

Pentru a aplica, trimiteți-ne CV-ul și o scurtă scrisoare de motivație cu referire la subiectele trainingului în limba engleză la [email protected] 

Subiectul mesajului: ERASMUS+ TC “Out of Classroom”

Organizația națională Phoenix se va ocupa cu selectarea candidaților. Deadline 24 februarie.

Vor fi contactate doar persoanele selectate.

Cunoaște mai multe oportunități atractive pentru tineri, pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job LA STRADA: Consilier la Linia Fierbinte pentru migrație și anti-trafic
Next Participă la un atelier de creație despre Digital Storytelling
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fifteen =