Platformă unică de studii la distanță pentru elevi – „Educație Online”


educație online platformă

Primăria municipiului Chișinău lansează proiectul „Educație Online” unde vei găsi tot materialul didactic pentru lecțiile online destinate elevilor.

Primăria municipiului Chișinău informează că din 20 aprilie, va fi operațional Proiectul „Educație Online”. Platforma este destinată învățământului preuniversitar (clasele primare, gimnazale și liceale). Platforma virtuală va conține materialul didactic care urma a fi predat până la sfârșitul anului de studii 2019-2020.

Ce informații va conține platforma?

Noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, creată în scopul  asigurării procesului de învățare la distanță pentru elevi, în perioada situației de criză, generată de pandemia COVID-19. 

Biblioteca digitală va conține circa 4000 de lecții înregistrate. Toate fiind pentru elevii claselor I – XII, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil umanist. Cursurile înregistrare, vor fi disponibile în limbile română și rusă.

Potrivit edilului, ralizarea acestui proiect a fost posibilă prin implicarea Direcției generale educație, tineret și sport a municipiul Chișinău, cu sprijinul partenerilor, care au elaborat un mecanism eficient și rapid, de creare și înregistrare a lecțiilor în format video.

Materialele educaționale în format video vor fi transmise prin intermediul canalelor de televiziune cu acoperire națională.

Cine va beneficia de pe urma acestui nou instrument?

Estimativ, 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar, elaborat în format virtual. Precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care la fel, vor putea urma programul educațional de la distanță. Aproximativ 27 400 de profesori din cadrul sistemului educațional general vor putea recomanda copiilor noua metodă de studii. 

Proiectul Educație Online este implementat de Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Fundației „Soros Moldova”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea „EduTalk”, „Crunchyroll”, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Școala doctorală PEV 2020 pentru tineri cercetători
Next Descoperă: Mierea - beneficiile ei şi producătorii autohtoni
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 4 =