Vrei să cunoști cum de iau deciziile în comunitate? Participă la simularea procesului decizional


simularea procesului decizional

Rețeaua Europeană a Tinerilor pentru Democrație (European Democracy Youth Network) organizează simularea procesului decizional la nivel local. Tinerii care doresc să cunoască cum se iau deciziile în comunitatea lor și cum pot contribui la dezvoltarea acesteia, sunt invitați să se înscrie până pe 1 martie.

Activitatea de simulare a procesului decizional, va reuni 20 – 25 de tineri din sudul, nordul și centrul țării. Tinerii vor fi instruiți cu privire la procesul decizional la nivel local, activitatea aleșilor locali și colaborarea acestora cu reprezentanții comunității. De asemenea, participanții vor interacționa cu reprezentanți ai Consiliului municipal și activiști civici, care vor prezenta cazuri din activitatea lor. În baza cunoștințelor dobândite, tinerii vor analiza proiecte de decizie, vor organiza o consultare publică și vor simula o ședință a Consiliului local.

Activitatea se va desfășura pe 14 – 15 martie, în Chișinău, și va fi organizată în colaborare cu Asociația Obștească „Primăria Mea” și Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

Toate cheltuielile de transport, cazare și mâncare pentru participanții din regiuni vor fi asigurate.

Poți aplica la simulare dacă:

  • Ai vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;
  • Ești disponibil/ă pe parcursul întregii activități;
  • Vrei să înțelegi cum se iau deciziile în satul sau orașul tău și cum te poți implica;
  • Dorești să contribui la dezvoltarea comunității tale.

Tinerii interesați sunt invitați să completeze formularul de participare.

Data limită pentru aplicare este 1 martie, 2020.

În procesul de selecție se va oferi prioritate primelor aplicări și se va asigura reprezentarea tuturor celor 3 regiuni geografice ale Moldovei (nord, centru și sud).

Pentru detalii puteți contacta organizatorii la adresa electronică edyn.moldova@gmail.com sau numărul de telefon 069618574 (Cristina Voroneanu).

Simularea procesului decizional la nivel local se desfăşoară în cadrul unui proiect implementat de European Democracy Youth Network cu susținerea financiară a USAID, National Democratic Institute și International Republican Institute.

Proiectul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de membrii EDYN în peste 10 țări care au drept scop susținerea proceselor democratice în țările europene.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, urmărind youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studenții anul întâi, de la USM, pot beneficia de o bursă în Belgia
Next Vino la Cenaclul Republica și cunoaște mai bine literatura contemporană
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *