Câteva activități de dezvoltare personală pe care le poți practica oricând


dezvoltare

Libertatea de exprimare, posibilitatea de a experimenta şi de a cunoaşte cât mai mult din mediul înconjurător reprezintă baza de dezvoltare personală. 

Activităţile distractive sunt ideale pentru momentele în care poate nu ai suficient timp ca să te dezvolţi.

Câteva activități de dezvotare personală, pe care ți le recomandăm:

1. Cărţile

Cititul a fost şi va rămâne cea mai complexă formă de a dezvolta imaginaţia, de a acumula informaţii şi a cunoaşte lumea în amănunt. Acesta ar trebui să reprezinte una dintre primele activități cu care trebuie să facem contact. Specialiștii recomandă cititul ca rutină zilnică.

Cu cât vei intra mai mult în contact cu cărţi din domenii cât mai diferite, cu atât mai complexă va fi experienţa de cunoaştere a mediului înconjurător. Alege singur cărţile, în felul acesta te vei îndrepta către coperta care atrage cel mai mult şi care te va intriga să descoperi conţinutul.

2. Treburi casnice

Tinerii au multe lecții de dezvoltare personală de învăţat și una din activități care te poate dezvolta este să faci treburi casnice. Aşadar, nu ar trebui să eziţi să te implici în unele sarcini uşor de dus la capăt.

3. Călătoriile

Cu cât călătoreşti mai mult, cu atât mai liber vei fi. Trebuie uneori să îţi oferi posibilitatea de a vizita, în mod constant, diferite locuri și de a intra în contact cu diferite culturi și tipologii umane.

Călătorind în locuri noi, tinerii dobândesc cunoștințe practice şi îşi pot forma o cultură generală bogată. Îţi lărgește viziunea asupra lumii, oferind perspective multiple asupra diferitor situaţii.

Călătoria dezvoltă empatia, educă inteligența emoţională şi creşte încrederea în sine.

4. Creativitate

Atunci când creezi, devii conștient de puterea nemărginită a imaginației şi de valoarea pe care o are fiecare obiect în lume. Tinerii vor învăța să respecte arta, simțindu-se motivaţi să realizeze lucruri incredibile. Se vor bucura, de asemenea, de aprecierea altora, iar acest lucru va crește stima de sine.

5. Activităţile de grup

Socializarea este esenţială pentru oamenii de toate vârstele. Tinerii învaţă cu adevărat multe lucruri interesante despre ei înșiși doar în momentul interacţiunii. Învaţă empatia, îşi dezvoltă inteligenţă socială, îşi înving timiditatea. 

În plus, lucrul în echipă te învaţă cum să îţi creeze legături armonioase şi cum să îţi aplici planurile în aplicare – bazându-te pe colaborările cu ceilalţi.

Voi cum vă dezvoltați abilitățile personale? Puteți să vă împărtășiți cu Youth.md, scriindu-ne pe pagina noastră de Facebook și Instagram!

Reporter: Erica Proțap

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Open-air Cinema la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Află ce filme poți vedea gratuit în luna august
Next Job // Black Sea Seeds SRL angajează asistent manager agricol
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + five =