Petrece 12 luni în Finlanda în calitate de voluntar ESC


finlanda voluntar esc

Ești o persoană empatică și gata să lucreze cu persoanele cu dizabilități? Petrece 12 luni în Finlanda, în cadrul proiectului „Dagtek serviceenhet” și capătă mai multă experiență în domeniu, ajutând alți oameni.

INFORMATII GENERALE:

 • Organizație: ICYE Finlanda
 • Numele proiectului: Dagtek serviceenhet
 • Locație: Ekenäs, Finlanda
 • Data limită pentru depunerea cererii: 13 februarie
 • Perioada desfășurării proiectului: 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021 (12 luni)
 • Numărul de voluntari: 1

Dagtek serviceenhet (comunitate) este o parte din Kårkulla samkommun (federația municipalităților), care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilități intelectuale cu dizabilități de învățare sau tulburări ale spectrului autist. Activitățile oferite de Dagtek sunt împărțite în mai multe secțiuni care se concentrează pe diferite domenii. 

Activitățile LO (Livsorienterad verksamhet din Suedeză) se desfășoară în grupuri mici formate din 2-4 persoane și sunt întotdeauna planificate în funcție de starea, interesele și nevoile participanților. Aproximativ 20 de persoane participă zilnic la activitățile LO, unele dintre ele participând și la activitățile atelierului de arte și meserii Dagtek. 

Activitățile zilnice ale lui Dagtek constau, de exemplu, în muzică, arte și meserii, pictură, diferite jocuri și mers în exterior pentru plimbări. Scopul este de a încuraja fiecare participant să fie activ, să se implice, să ia propriile decizii și să afecteze conținutul vieții lor de zi cu zi, luând în considerare punctele de plecare individuale ale fiecărui participant.

Locație: Dagtek este situat în Ekenäs ( Tammisaari în finlandeză). Ekenäs este un oraș mic cu aproximativ 15 000 de locuitori și este situat lângă mare în Finlanda de Sud. Limba majoritară este suedeză (81%) și doar aproximativ 17% din populație vorbește finlandeză. 

Rolul și sarcinile voluntarului : prin cooperarea voluntarilor ESC, Dagtek dorește să ofere membrilor comunității sale posibilitatea de a construi rețele și de a obține o perspectivă mai largă asupra lumii din jurul nostru.

Rolul voluntarului în activitățile LO este să sprijine și să ofere îndrumări, dar, de asemenea, să ajute în activitățile zilnice ale clienților legate de orele de masă, de mers la toaletă și de mers pe jos, precum și de mersul clienților către și de la transportul cu mașina lor atunci când sosește și pleacă din Dagtek. În funcție de abilitățile și interesele lor, voluntarul poate organiza și activități pentru grupuri mici sau individual. Dagtek apreciază diferite activități creative precum muzica, artele și dansul. 

Cerințele voluntarului: 

 • Este important ca voluntarul să fie activ social, flexibil și motivat să participe la viața comunității ca fiind acolo pentru participanți,
 • Să fie sociabil, să vorbească cu oamenii și să își aducă ideile în fața colegilor și mentorilor;
 • Motivat să lucreze cu adulții (18-60 ani) cu tulburări ale comunității locale;
 • Dedicare pentru a învăța finlandeză și/sau suedeză;
 • Interesul de a organiza proiecte personale (arte, creativitate, social media, expoziții etc.)
 • Abilități sociale bune și toleranță față de un mediu în schimbare rapidă;
 • Experiența și abilitățile în educația alternativă sau metodele de comunicare ar fi un avantaj.

Accesibilitate: Din păcate, locul de muncă nu are resurse pentru a oferi sprijin voluntarilor cu dizabilități fizice, senzoriale sau de altă natură. Dacă credeți că puteți îndeplini sarcinile de voluntariat în mod independent, dar nu sunteți sigur dacă poziția ar fi potrivită pentru dvs., contactați oranizatorii pentru consultare înainte de a trimite cererea.

Cazare: Voluntarul este cazat într-o familie gazdă. Prânzul va fi asigurat la Dagtek împreună cu participanții și echipa. Alte mese sunt asigurate de familia gazdă.

Site-ul organizației: www.karkulla.fi

Aplicați expediind CV-ul și scrisoarea de motivație (cu subiectul e-mailului dvs. „ESC Dagtek”) până pe 13 februarie pe advit_team@yahoo.com

Găsește mai multe oportunități potrivite pentru tine, pe youth.md!

Previous Micul Prinț - spectacol pentru oameni mari
Next Participă la Olimpiada Internațională „Economie digitală”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *