Autismul reprezintă o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăți de comunicare, interacțiune socială și comportament repetitiv, însă persoanele diagnostificate cu acest aspect nu se diferențiază complet de către ceilalți. Este de remarcat că au suflet la fel de frumos ca și al tău, iar abilitățile deținute sunt, cu adevărat, surprinzătoare. Urmărește articolul de mai jos pentru a afla cele mai captivante curiozități ale persoanelor diagnosticate cu autism.
#1 Posedă abilități excelente de memorie
Este absolut surprinzător faptul că aceștia pot memora o cantitate enormă de informații, care, deși nu par să aibă o utilizare practică, cum ar fi pagina cu index a unei carți, nu pot fi studiate efectiv de către persoanele obișnuite. De asemenea, ei pot acumula și stoca destule informații, pentru perioade îndelungate, implicând și repetiția lor.
#2 Dețin capabilități matematice uimitoare
Copiii cu autism au abilitatea de a spune ferm și corect data sigură în care pică o anumită zi. Ocazional, acești copii rezolvă rapid calcule matematice și pot efectua mental adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri, care sunt de o dificultate înaltă.
#3 Înțeleg diferit noțiunea de ,,normal’’
Obiceiurile zilnice, sunetele poluante-fonetic și imaginile cu aspect plin, încărcat, pot fi neprietenoase sau incomode pentru ei. Zgomotul provocat de o mașină de cafea, lumina unui bec sau elicea unui ventilator le produce disconfort și anxietate pesoanelor cu autism, fiindcă aceștia au o sensibilitate mărită.
Este important ca oamenii din jurul lor să înțeleagă mai degrabă comportamentul lor decât să aștepte ca ei să ceară să fie ajutați sau să explice ce anume îi deranjează.
#4 Imaginea e superioară cuvântului
Persoanele diagnostificate cu această tuburare de dezvoltare a creierului dețin o memorie vizuală mai bună, astfel încât tind să rețină mai bine informațiile din cele văzute decât din cele auzite. Ei sunt mai concentrați în cazul analizei individuale a imaginilor, așadar pot să nu acorde suficientă atenție celor spuse.
Aceștia trebuie să fie încurajați în mod constant, deoarece au tendința de a renunța cu ușurință la ceea ce fac, la ceea ce comunică, la cel mai mic indiciu de frustrare sau enervare din partea celor din jur.
#5 Se confruntă cu exprimarea sentimentelor
Persoanelor cu autism le este complicat să-și exprime propriile emoții, deoarece adesea nu simt confort în interacțiunea socială, așadar au probleme de comunicare. Totodată, acest aspect poate lipsi în prezența unei ființe dragi, în jurul căreia se simt comod.
Cu siguranță, autismul nu este o boală, ci o tulburare de dezvoltare, iar persoanele ce o dețin au doar o logică diferită și o interpretare unică a vieții. Totodată, ei necesită ajutor din partea fiecăruia dintre noi pentru a se putea acomoda mai bine în cadrul unui nou anturaj. De aceea, emană în jur empatie, toleranță și bunătate pentru a transforma lumea într-un loc mai bun!
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a culege cât mai multe informații utile!
Reporter Youth.md: Bogdan Maria
No Comment