Participă la concursul de fotografie „Youth Eyes on the Silk Roads” 2024


UNESCO invită tinerii din întreaga lume, cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, să își folosească aparatele foto și să trimită cele mai bune fotografii pentru cea de-a 6-a ediție a concursului „Youth Eyes on the Silk Roads”.

Tema și Scopul Concursului

Concursul de fotografie „Youth Eyes on the Silk Roads”, parte a Programului Drumurilor Mătăsii al sectorului Științe Sociale și Umane al UNESCO, promovează fotografia ca instrument pentru încurajarea interacțiunii culturale, a înțelegerii reciproce și a promovării păcii între oamenii care trăiesc în regiunile conectate de Drumurile Mătăsii.

Tema Ediției 2024: „Celebrări ale Vieții”

Tema din acest an este „Celebrări ale Vieții”, invitând tinerii fotografi să exploreze și să captureze esența sărbătorilor culturale de-a lungul istoricelor Drumuri ale Mătăsii. Această temă este deosebit de relevantă în contextul actual global, marcat de conflicte escaladante, instabilitate economică și criza climatică, unde tinerii se confruntă cu niveluri fără precedent de descurajare. Vizualizarea și celebrarea vieții vizează, de asemenea, implicarea tinerilor pe căi pozitive și optimiste și crearea unui spațiu digital care să favorizeze această mentalitate.

Fotografii care explorează tema „Celebrări ale Vieții” de-a lungul Drumurilor Mătăsii ar putea surprinde:

 • Ceremonii de naștere și numire.
 • Comemorări aniversare care simbolizează trecerea timpului și durabilitatea relațiilor.
 • Ritualuri simbolice de trecere.
 • Ceremonii de logodnă și nunți festive care evidențiază tradițiile culturale și uniunea familiilor.
 • Sărbători tradiționale și moderne ale tranzițiilor sezoniere, cum ar fi festivalurile de primăvară sau toamnă, precum Nowruz, și festivalurile de recoltă, reflectând natura ciclică a vieții și ritmurile naturii.
 • Evenimente și sărbători: inclusiv ritualuri, festivaluri și pelerinaje care onorează credințele spirituale și patrimoniul cultural.

Informații-cheie

 • Termen Limită: Duminică, 14 iulie 2024, la 23:59:59 (GMT +1).
 • Teme: Celebrări ale Vieții
 • Două Categorii de Vârstă: 14-17 ani și 18-25 ani
 • Premii: Trei câștigători în fiecare categorie de vârstă vor primi o cameră profesională. Câștigătorii locului întâi vor primi o cameră profesională. Câștigătorii locului doi vor primi o cameră semi-profesională. Câștigătorii locului trei vor câștiga o cameră digitală standard.
 • Aproximativ 60 dintre cele mai bune fotografii din concurs vor apărea într-un album foto profesional „Youth Lens on the Silk Roads” și ar putea fi expuse în expoziții organizate la nivel mondial.

Contact și Informații Suplimentare

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De la idee la video: curs de filmare și editare video
Next Ministerul Educației lansează concursul de selecție a partenerului de implementare pentru administrarea Centrului de Inovație Socială
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − eleven =