De ce oamenii fac artă?S-a creat, se creează și se va crea cred artă, pentru că omul este artă și este loc de mai mult. De ce oamenii fac artă? Poate că haosul e prea mult sau seninul cer e prea inspirat? În acest articol vom găsi răspunsul și sper că motivele vor fi crezute, că doar nu suntem Toma necredinciosul. Umbra siluetei amprentată în patul așternut rebel, umbra unui moment pictat în roz, zâmbetul persoanei iubite, o pace marcată, cafeaua de dimineață și viața este artă.

Arta este valoroasă pentru societate

Ani de zile oamenii cred în artă ca într-o dogmă apărută din cer. Soarele acestei credințe este conexiunea dintre operele de artă și firea umană. Arta este adesea considerată de o valoare incalculabilă, iar muzeele și colecționarii plătesc mulți bani pentru a obține o singură piesă. Deși ar putea părea scandalos pentru unii, a avea acele piese aduce beneficii, cum ar fi atragerea de vizitatori și promovarea unui mediu cultural important.

Orice numim artă este artă

Arta este o cale subiectivă de a numi cultura, valorile și esteticul. Așadar, oamenii fac artă pentru a transmite ceva prin ea, pentru a da culoare zilelor și de a pune accent pe călătorii de noapte. Arta urmărește realitatea prinsă în priviri, întrucât urmărește o viață mai interesantă.

Formă de transcendență

Puteți folosi arta pentru a deveni o persoană mai bună. Crearea poate fi o formă de terapie. O modalitate de a crea flux și de a scăpa de timp și realitate așa cum o poți vedea, simți și atinge. Mulți fac artă detașați de lumea paralelă, diferită de curățenia prinsă în suflet.

Arta împrăștie putere

Chiar dacă arta ta nu este destinată societății în ansamblu, arta ta îi poate inspira pe alții să devină ei înșiși artiști. Inspiră oamenii să atingă scopul visurilor lor. Spre exemplu, muzica, fiind artă, e muza perfectă pentru meditație și creștere spirituală.
În concluzie, hai să facem artă, pentru că există motive destule, care nu pot fi îngropate pur și simplu. Fii artă, pentru că există motive destule, întrucât frumosul se naște acolo unde este găsit.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Bogus Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Grupul de inițiativă ,,Stand with Ukrainian Youth” și-a lansat activitatea
Next Voluntarii CLT Stăuceni s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 18 =