Capitala Europeană a Tineretului 2024: Chişinău luptă pentru acest titlu


Chişinău a reușit să iasă în finala alegerii Capitalei Europene de Tineret 2024, în urma muncii depuse de către tineretul din capitala Moldovei, aceștia au fost capabili să facă un progres considerabil. Pe data de 18 noiembrie o să primim rezultatul și vom afla orașul câștigător!

Consiliul municipal Chişinău a votat un proiect de decizie la finele anului 2019 în care s-a stabilit ca prioritate pentru anii 2020-2021 depunerea candidaturii orașului Chişinău pentru titlul de „Capitală Europeană a Tineretului”. Proiectul a fost votat de majoritatea consilierilor municipali, astfel acum candidatura noastră este în final.

Pentru a convinge juriul că merităm acest titlu, o delegație din Chişinău a mers la Brussels pe data de 17-18 noiembrie.

Chişinău este în finală alături de oraşele Ghent (Belgia), Lviv (Ucraina) și Veszprém (Ungaria).

Din delegație fac parte: Primarul General, un reprezentat din cabinetul primarului, un reprezentant de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a CMC, un reprezentant al Centrului de Tineret din Chişinău și persoana care a participat nemijlocit la scrierea dosarului.

De menționat că dacă obținem titlul pe 18 noiembrie 2021, Chişinău va deveni Capitala Europeană a Tineretului în anul 2024.

Tinerii noștri au reușit! Trebuie să ne mândrim cu ei necătând de decizia juriului, pentru că avem motive!

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cojocaru Selinia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 14 și 35 de ani? Participă la concursul fotografic „Te salut, Botanica!”
Next 5 motive să participi la „Digi Talents” – program de stagiu în Slovacia pentru studenți IT
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =