Oportunitate de dezovoltare pentru tinerii jurnaliști, într-un proiect comun dintre Moldova, Ucraina și Germania

mass-media, oportunități pentru jurnaliști, Ucraina, Moldova, Germania

Foto simbol: pphlaw.net

Proiectul transnațional MEDIA BEYOND FRONTIERS oferă posibilitatea la 18 tineri jurnaliști din Germania, Ucraina și Republica Moldova, să-și consolideze competențele jurnalistice și să mediatizeze subiecte actuale în ambele țări (ex: regiunea de graniță dintre Ucraina și Moldova: viața de zi cu zi a cetățenilor ucraineni, moldoveni și a altor grupuri etnice din ambele părți ale frontierei, politici lingvistice, protecția minorităților, ONG-uri, inițiative ale societății civile, idei de afaceri, start-up-uri, conexiunea dintre tradiție și digitalizare, cultura memoriei, patrimoniul sovietic etc.).

Proiectul presupune o fază online (iulie-decembrie 2018) care presupune sesiunie de weblog, networking, și o fază de prezență (20-28 septembrie 2018 cu ateliere media în Cernăuți, o vizită de studiu în echipe transnaționale către regiunea de frontieră Ucraina / Republica Moldova și Bălți).

Rezultatele proiectului (articolele participanților) vor fi publicate într-o revistă colectivă în limba germană, precum și în presa ucraineană și cea din Moldova, radio și media online.

Cerințe de înregistrare:

  • Buna cunoaștere a limbii engleze (limba engleză este limba de lucru);
  • Experiență în domeniul mass-media;
  • Participarea la weblog în timpul fazei online (crearea de rețele cu alți participanți la proiect);
  • Participarea la atelierele media în Ucraina și Moldova (20-28 septembrie 2018)

Rezultat: realizarea 1 sau 2 articole despre subiectele legate de proiect până la 15 octombrie 2018.

Costurile de transport și cazare vor fi acoperite de către organizatori.

Cum te înregistrezi?

Trebuie doar să scrieți un e-mail până la data de 10 iulie 2018 lui Dr. Markus Winkler (winkler@ikgs.de), în care să includeți o scurtă prezentare a experienței Dvs. în media. De asemenea, explicați de ce doriți să participați la acest proiect.

MEDIA BEYOND FRONTIERS este un proiect al Institutului pentru Cultură și Istorie Germană din Europa de Sud-Est (LMU München) și al Universității Naționale din Cernăuți, Yuriy Fedkovych. Proiectul este sponsorizat de către Biroul Federal de Externe al Germaniei (Programul: “Extinderea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” 2018).

Previous JOB// Centrul de Resurse Juridice angajează un consilier juridic. Fișa de post a job-ului
Next JOB// Se caută un urbanist responsabil și cu spirit de inițiativă la Ministerul Economiei
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *