O nouă perspectivă – De ce este necesar să te dezvolți fără a-ți seta obiective?


obiective

Obiectivele sunt scopuri setate, asupra cărora oamenii muncesc cu dăruire pentru a le aduce la împlinire. Acestea pot fi utile pentru a oferi persoanei o direcție spre care să se îndrepte, însă concentrarea exclusivă pe obiective vine cu o serie de dezavantaje.

Este cert faptul că umanitatea este prinsă într-o cursă a vieții. Începe să înțeleagă că pentru a-și atinge obiectivele are nevoie de dedicare, angajament și timp.

În timpul anilor de muncă, oamenii sunt îndemnați să depună efort pentru a găsi oportunități. Dacă nu acționează când este momentul potrivit, s-ar putea să piardă o șansă de a își îmbunătăți viața. Când sunt la locul de muncă, condiționați de simțul datoriei și de nevoia de a progresa sau de a obține o promovare, muncesc fără a-și lua o pauză. Această rutină continuă ore întregi și adesea poate fi distructivă.

Adevărata problemă este că oamenii rareori găsesc timp pentru a reflecta asupra acestor repere și aproape niciodată nu își găsesc timp să facă ceva în privința lor. Sunt prea ocupați în goana după succes.

Dezavantajele setării obiectivelor:

În acest sens, sunt necesar a fi menționate câteva puncte nefavorabile care vin odată cu această nevoie imensă de atingere a obiectivelor:

  1. Este puțin probabil să fii aceeași persoană care erai până a-ți atinge obiectivul. Când reușești să îl atingi, s-ar putea ca așa-zisul obiectiv să nu mai fie util și favorabil. 
  2. Pe drumul către atingerea unui obiectiv, te afli într-o stare constantă de eșec, datorită nenumăratelor obstacole pe care le poți întâmpina.
  3. Odată ce ai atins un obiectiv, acel sentiment de satisfacție este trecător.

Care ar fi soluția?

O strategie mai bună pentru auto-îmbunătățire este concentrarea pe dezvoltare fără a-ți seta obiective. Acest lucru presupune să lași lucrurile să decurgă de la sine.

Când te concentrezi asupra implementării obiceiurilor care duc la un progres satisfăcător, obiectivele au grijă să se îndeplinească de la sine, fără a depune eforturi absurde în vederea realizării acestora. Atunci când te concentrezi asupra plăcerii de a face ceva zi de zi și de drumul pe care îl parcurgi în viață, înveți să trăiești fiecare clipă la cea mai mare intensitate. Procesul în sine devine recompensa și gratificația.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Gender Debates Café „Generația egalității & contribuția femeilor în artă”
Next Vino și cunoaște tinerii activi din Moldova la Digital Active Youth Fest
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =