Concurs național pentru elevi și studenți „Tânărul cercetător”


concurs național tânărul cercetător

Îți place să descoperi ceva nou în domeniul Științe ale naturii? Ai un spirit de observație deosebit? Nu rata șansa de a te înscrie în acest concurs național accesibil atât elevilor, cât și studenților!

Universitatea din Stat din Tiraspol anunță deschiderea concursului „Tânărul cercetător” pentru tinerii creativi, capabili de realizare a proiectelor de cercetare în Domeniul Științe ale naturii, cointeresați în dezvoltarea propriilor competențe, cât și promovarea experiențelor proprii în mediul educațional.

Concursul este organizat de către Universitatea de Stat Tiraspol în cadrul proiectului interdisciplinar national „Instruire prin cercetare în domeniul științe ale naturii”. La concurs pot participa elevi/grupuri de elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din Republica Moldova, inclusiv, studenți, anul I ai instituțiilor de învățământ superior la facultățile din domeniul Științe ale naturii.

Scopul concursului proiectelor de cercetare „Tânărul cercetător” este motivarea elevilor din învăţământul preuniversitar din Republica Moldova pentru implicarea activă în activități de cercetare a elevilor în colaborare cu cadrele didactice.

Reguli Generale:

Fiecare participant prezintă la concurs un proiect de cercetare. Proiectul poate fi individual sau de echipă. Fiecare elev/egipă trebuie să fie ghidată în activitățile proiectului de un cadru didactic mentor. Studenții anului I din cadrul Instituțiilor superioare de învățământ, participanți la concurs pot înainta proiectul inclusiv independent (fără implicarea mentorului).

Fiecare participant va semna o declarație pe proprie răspundere privind proprietatea asupra proiectului prezentat la concurs.Resursele prezentate la concurs pot fi elaborate în limba română sau rusă.

Cerințe față de participanți:

Participanții trebuie să fie elevi din instituțiile de învățământ preuniversitar din Republica Moldova sau studenți ai instituțiilor de învățământ superior, anul I de studiu. În cazul în care resursele sunt prezentate de către o echipă (studenți, profesori și elevi, studenți și elevi etc.), aceasta va fi reprezentată de un membru – conducătorul echipei. Tot odată, la prezentarea echipei în formularul de înregistrare, vor fi indicați toți membrii echipei.

Juriul este format din experți în curriculum, abordare integrată și didactica disciplinelor școlare din instituția organizatoare.

Cerințe generale față de produse (proiectele de cercetare):

Tematica proiectelor: tematica trebuie să se încadreze în Domeniul Științe ale naturii, încadrată în conținuturile curriculare la disciplinele: fizică, chimie, biologie, disciplinele opționale propuse de MECC pentru anul curent de studiu cu tangențe în Domeniul Științe ale naturii sau extracurriculare.

Proiectul de cercetare urmează a fi structurat după modelul:

  • Titlul proietului de cercetare;
  • Echipa de elaborare a proiectului, inclusive elev(i), cadrul didactic mentor;
  • Cuprinsul proiectului + cuvintele-cheie;
  • Introducere, actualitatea proietului de cercetare;
  • Scopul, obiectul și obiectivele cercetării;
  • Materialul utilizat în cercetare;
  • Metoda utilizată în cercetare;
  • Activitățile planificate și realizate în cadrul proiectului;
  • Rezultatele obținute (table, grafice, imagini);
  • Aspectul inovativ după posibilitate;
  • Un produs digital, handmade elaborat în dependență de tematica proiectului:
  • Concluzii;
  • Bibliografie selectivă utilizată în cadrul proiectului;
  • Prezentarea resurselor .

Materialele vor fi prezentate pe adresa de e-mail: instruire_prin_cercetare@ust.md sau pe un suport fizic (CD, DVD, USB flash etc.) la sediul Universității de Stat din Tiraspol (str. Gh. Iablocikin 5, Chişinău, MD 2069, Republica Moldova).

Perioada de depunere a REZUMATELOR elaborate pentru concurs – 15 ianuarie – 1 martie 2020.

Informează-te despre detaliile organizatorice și criteriile de tehnoredactare ale proiectelor pentru acest concurs național, aici.

Formularul de aplicare îl găsești accesând acest link.

Fii alături de youth.md și află primul despre cele mai interesante oportunități pentru tineri!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Workshop la Cahul despre educație media în școli
Next Participă la un nou eveniment marca Grow Me Up - ,,Career Mind Map"
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − eight =