Descoperă media altfel, la școala de vară de educație media pentru tineri

centrul media pentru tineri, oportunitate, media camp

Te interesează media și vrei să înțelegi cine te informează? Ai auzit despre știri false, manipulare, trolli și vrei să afli unde se ascund ei? Îți plac instrumentele digitale, aplicațiile și ai vrea să înveți câteva, pentru a-ți promova ideile? Vino la Media Camp, ediția a patra și vei descoperi media altfel.  

Ce înseamnă Media Camp?

Media Camp este tabăra de educație media, de patru zile, cu ateliere și exerciții de echipă, cu seri tematice și distracție bună. Împreună cu formatorii de la Centrul Media pentru Tineri, cei peste 30 de participanți vor lucra și vor discuta despre fotografie și video, despre fake news, despre surse media, jurnalism civic și social media.  De asemenea, tinerii vor juca Media Quiz, joc offline de educație media.

„Media Camp a însemnat un mix de amintiri magice, unde granița dintre util și plăcut nu exista. M-am distrat învățând lucruri practice. Dacă vrei să afli cum funcționează presa, cum se realizează un reportaj, cum să faci diferența dintre o știre adevărată și una falsă, atunci Media Camp este pentru tine”, Răzvan Chirița, participant la ediția a doua Media Camp.

Cine se poate înscrie la școala de vară?

La Media Camp – școală de vară de educație media, organizată de AO Centrul Media pentru Tineri, se pot înscrie oameni din orice regiune, cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani, fete și băieți.

„Media Camp a avut un rol decisiv în alegerea facultății pe care urma să o fac. Am legat prietenii frumoase, am acumulat cunostinte si am avut parte de zile productive. După Media Camp am devenit mai încrezătoare în forțele mele și am înțeles că jurnalismul e ceea ce vreau să învăț”, Mădălina Guștiuc, participantă la prima ediție Media Camp.

Unde va fi organizat Media Camp 2019?

Media Camp 2019 se va desfășura în perioada 25-28 iunie, în zona Vadul lui Vodă, R. Moldova.

„La Media Camp, 2018, locația a fost bine aleasă, formatorii au fost expliciți. Am învățat să fac un video mai calitativ, să depistez informațiile false si desigur, să joc mafia până noaptea”, Crinu Mărcuță, participant la cea de-a treia ediție Media Camp.

Atenție! Costurile pentru alimentarea, cazarea și instruirea vor fi asigurate de către organizatori.

Data-limită pentru a completa formularul: 3 iunie, 2019.

Formular îl vezi AICI.

După încheierea etapei de înscriere, doar cei selectați vor fi contactați de către coordonatorul evenimentului.

Media Camp 2019 este un eveniment organizat de AO Centrul Media pentru Tineri. Media Camp face parte din proiectul „Consolidarea libertății de opinie în Republica Moldova”, implementat cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Student Fest: Află cum s-au distrat studenții la cel mai mare festival de cultură studențească
Next Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a lansat Programul de stagii pentru persoanele din grupuri mai puțin reprezentate
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *