Multilingvismul – o armă împotriva prejudecăților: motive pentru a cunoaște mai multe limbi străine


Astăzi îţi prezentăm 5 motive de ce multilingvismul este important. Limba ne ajută să ne exprimăm sentimentele, emoțiile și doleanțele pe care le avem cu cei din jur. În ciuda abilităților bine posedate de comunicare este impertinent să crezi că oriunde ai merge în lume, aceasta este nevoită să îți cunoască limba maternă.

De aceea, este de o deosebită importanță să deprinzi alte noi limbi fie că vrei să călătorești sau să emigrezi în țara respectivă.

Este bine-cunoscut faptul că a nu fi în stare să comunici cu oamenii îți creează o gravă barieră socială, de aceea capacitatea de a vorbi în mai multe limbi a devenit de prim ordin în ultimii ani. Mai jos vei găsi câteva motive pentru care multilingvismul te va ajuta în viaţă.

Ai ocazia să te adaptezi mai ușor în comunitatea acelei țări

Învățând o limbă străină, ai ocazia să deprinzi mai multe despre cultura acelei țări și să ai o perspectivă și o viziune mai largă asupra lumii în care te afli. Mai mult decât atât, atunci când ai în plan să te stabilești într-o țară, este fundamental să cunoști limba acesteia pentru a te educa și pentru a respecta comunitatea din care faci parte.

Este lipsit de respect să îți impui limba asupra comunității în care te încadrezi, astfel oprimând limba nativilor și făcând astfel încât numărul acestora să scadă în mod critic.

Prinzi șansa să avansezi profesional

Multilingvismul te plasează cu mult înaintea celor ce nu vorbesc mai multe limbi. Astfel, vei fi în stare să obții posturi de înalt prestigiu și o experiență de neuitat. Aceasta poate fi, de asemenea, un pas foarte important pe calea dobândirii celorlalte abilități necesare pentru a excela în carieră.

Dispui de o viață socială mai bogată

Cunoașterea unei limbi străine îți extinde grupul de potențiali prieteni. În așa mod, îți vei lărgi anturajul de oameni, având cunoscuți din diferite părți ale globului. Mai mult decât atât, vei putea stabili o conexiune mai îndeaproape cu interlocutorii cunoscând limba maternă a acestora.

Îți îmbunătățești memoria și reușitele cognitive

Prin simplul fapt că posezi mai multe limbi, te plasezi în grupul celor inteligenți și în stare să facă față mai multor sarcini simultan. Gândirea și capacitatea de a acționa sunt mai dezvoltate, la fel precum memoria și funcționalitatea creierului.

Îți perfecționezi capacitățile în limba maternă

Cunoscând o a doua limbă, stăpânești o gândire critică mai dezvoltată și ești în stare să ai performanțe mai bune în limba maternă. Vei fi, astfel, în stare să ai mai multe perspective asupra anumitor lucruri și să dai cel mai bun răspuns asupra celor ce te frământă sau asupra cărora vrei să te expui.

Așa-zisele metode prin care ființele umane comunică sunt niște argumente valoroase ce susțin ideea că suntem cele mai adaptabile și inteligente vietăți de pe pământ. Așadar, nu sta mult pe gânduri și apucă-te să studiezi o limbă nouă. La sigur că îți va prinde bine pe viitor.

Youth.md îți dorește spor la învățat, iar dacă sfaturile noastre ți-au fost de folos, nu uita să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook!

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous A fost lansat programul municipal de Granturi Mici 2020 pentru tineri
Next Urmărește LIVE Școala de vară pentru tinerii antreprenori
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply