Ești elev/ă în clasa a 9-12-a?Participă la acest eveniment despre combaterea știrilor false!


Dacă ești elev/ă în clasele 9-12, ai întâlnit cel puțin o știre falsă în pandemie și îți pasă de știrile pe care le citești tu și familia ta, poți participa la o discuție informală organizată de Centrul Roman de Politici Europene – CRPE.

Evenimentul va avea loc online, pe 11 și 12 decembrie 2021.

Pandemia nu dă semne de retragere, iar știrile false continuă să saboteze măsurile de protecție și încrederea în vaccinare. Tinerii rămân în continuare una din ținte, mai ales în condițiile în care s-a dat start imunizării minorilor în Republica Moldova.

Amintim că, la o consultare recentă a CRPE – Moldova, 1 din 4 elevi a bifat că vaccinul conține substanțe toxice care nu au fost testate suficient sau care afectează imunitatea pe termen lung, iar 27.9% consideră că vaccinul nu face rău, dar nici nu ajută.

Nu scăpăm prea curând de știrile false, dar ce putem face noi e să învățăm să înotăm printre ele și să culegem informațiile sigure și corecte, mai ales pe teme de sănătate. Iar la CRPE-Moldova asta vrem să te învățăm!

La eveniment, se va discuta despre:

  • cât de important e sa fim precauți atunci când citim știri;
  • cum identificăm o știre falsă și ce facem cu ea mai departe;
  • știrile false „vedete” din 2021;
  • ce face un fact-checker;
  • cum ne afectează știrile false emoțiile și sănătatea mintală;
  • ce trebuie să știi dacă vrei să te vaccinezi;

Invitați speciali:

Invitații evenimentului sunt Lilia Zaharia – reprezentantă StopFals.md și Irina Papuc – reprezentantă a Platformei E-Sanatate din cadrul Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate.

Când va avea loc evenimentul? 11 și 12 decembrie 2021, de la 10.00, pe Zoom.

Ești interesat(ă) să participi la eveniment sau cunoști pe cineva cărui/ei i-ar fi utilă această discuție? Completează acest formular (AICI) pentru a primi link-ul de acces.

Organizatorii te așteaptă cu informații interesante pe care le poți folosi la școală sau în familie, un certificat de participare și posibilitatea să participi la un concurs de eseuri cu premii!

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Consolidarea rezilienței în fața dezinformării prin educarea tinerilor în domeniul media și al sănătății publice” implementat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruire online: Cum pot iniția o afacere în turism?
Next Ce noutăți aduce Startup Moldova Summit 2021 pentru antreprenori și startupuri
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + two =