A fost lansat programul municipal de Granturi Mici 2020 pentru tineri


Granturi Mici 2020 pentru tineri

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău în colaborare cu  Centrul  Municipal  de  Tineret  Chișinău cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova lansează Programul municipal de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret  și grupuri de inițiative din municipiul Chișinău.

Programul de granturi mici 2020 are drept scop susţinerea şi dezvoltarea sectorului de tineret  prin care se va oferi,  în bază de concurs, suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

La concurs pot participa organizaţiile de tineret și grupuri de inițiativă care  realizează  proiecte şi iniţiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel  municipal. 

Organizaţiile aplicante trebuie să deţină personalitate juridică, să fie organizaţie necomercială în care tinerii constituie 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile sale statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică. 

La concurs sunt încurajate să depună proiecte organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 15 la sută din valoarea totală a proiectului și grupuri de inițiative înregistrate.

În acest context, în cadrul Programului municipal  de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret/grupuri de inițiative, în anul 2020 vor fi susţinute proiectele care vor contribui la  realizarea politicilor de tineret la  nivel  municipal.

Priorități:

Prioritatea I. Participarea tinerilor

Prioritatea II. Servicii  pentru tineri

Prioritatea III. Oportunităţi economice pentru tineri

Prioritatea IV. Consolidarea sectorului de tineret.

Pentru proiectele care se vor realiza de către ONG suma minimă acordată poate fi de 25 000,00 lei până la 30 000,00 lei maximum. 

Pentru proiectele care se vor realiza de către grupul de  inițiativă suma minimă acordată poate fi de 10 000,00 lei până la 15 000,00 lei maximum. 

Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 4 luni şi trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2020. 

Procedura de aplicare:

Dosarul poate fi depus până la data de 16.08.2020, ora 18.00, la sediul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, str. Petru Zadnipru 3/2. Totodată, dosarul urmează a fi expediat, în mod obligatoriu, și la adresa de e-mail:centru.chisinau@gmail.com

Detalii suplimentare la nr. de telefon: 022 48 24 20

Accesând acest link vei găsi mai multe despre Regulament și Anexe.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Descoperă secretele cultivării produselor ecologice la o serie de instruiri online
Next Multilingvismul - o armă împotriva prejudecăților: motive pentru a cunoaște mai multe limbi străine
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *