Misiunea OSCE în Moldova te invită la un workshop privind reflectarea diversității și a minorităților naționale

Misiunea OSCE în Moldova, workshop pentru jurnalisti, oportunitate

Misiunea OSCE în Moldova organizează un workshop de două zile cu privire la specificul reflectării diversității și minorităților naționale în Moldova. În cadrul workshop-ului, participanții vor revizui standardele internaționale și locale de reflectare etică privind problemele minorităților naționale și provocările pe care le prezintă discursul discriminatoriu față de pacea interetnică.

Factorii care generează discriminare și stereotipurile în mass-media vor fi discutate împreună cu bunele practici pentru a combate aceste probleme. De asemenea, participanții vor afla cum jurnaliștii prin munca lor de zi cu zi pot facilita dialogul intercultural și pot promova discuții publice incluzive și pluraliste în societățile multietnice.

La final, participanții care doresc să scrie un articol axat pe tematica workshop-ului, având ca subiect diversitatea și minoritățile naționale în Moldova, vor avea ocazia să beneficieze de o sesiune de coach-ing cu unul dintre experții media.

Workshop-ul se va desfășura în perioada 27 – 28 iunie, în colaborare cu Consiliul Audiovizualului din Moldova pentru a sprijini implementarea planului de acțiune pentru Strategia Națională de Consolidare a Relațiilor Interetnice. Misiunea OSCE sprijină autoritățile moldovenești în promovarea politicilor care fac diversitatea Republicii Moldova o putere reală și încurajează toleranța, ceea ce reprezintă o precondiție importantă pentru procesul de reglementare transnistreană.

Dacă ești interesat, completează formularul de participare și trimite-l împreună cu CV-ul la MtMpress@osce.org cu mențiunea „Workshop pentru jurnaliști” în linia de subiect. Participanții la workshop vor fi selectați în bază de merit.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 19 iunie 2019.

Workshop-ul se va desfășura în limbile română și rusă, cu traducere simultană. Cheltuielile de călătorie și cazare vor fi acoperite de Misiunea OSCE în Moldova pentru un grup selectat de participanți.

Previous Ești gata pentru sezonul estival? Vino la Fashion Soirée Resort Collections 2019, eveniment marca „DIN INIMĂ”
Next Înscrie-te la Școala Trainerilor în dezbateri și dezvoltă-ți abilitățile de lider
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *