Rolul animalelor de companie asupra sănătății fizice și mintale


Animalele de companie sunt cele mai sincere ființe, care ne oferă zilnic emoții pozitive și dragoste necondiționată. Chiar dacă necesită multă responsabilitate, grija față de un animal de companie vine la pachet cu o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mintală!

Animalele de companie reduc anxietatea și stresul din viața ta

Compania unui animăluț îți oferă confort, te ajută să scapi de stres și îți dezvoltă încrederea în tine, mai ales dacă ești o persoană mai anxioasă. Studiile arată că animalele de companie ajută la creșterea nivelului de dopamină și serotonină, ceea ce te calmează și relaxează. De asemenea, șansele de a dezvolta depresie sunt mai mici pentru stăpânii animalelor de companie.

Animalele participă la întărirea sistemului tău imunitar

Animalele, cum ar fi pisicile și câinii, petrec mult timp afară, ceea ce duce la răspândirea diferitor tipuri de microbi în casa ta. Acesta nu e neapărat un lucru rău, deoarece contactul cu aceste bacterii îți cresc imunitatea la răceală și alte boli ușoare. Studiile au arătat că bebelușii care locuiesc într-o casă cu un câine tind să dezvolte mai puține infecții și sunt, în general, mai sănătoși decât alți copii.

Te ajută să ai o viață mai activă și organizată

Animalele de companie au nevoie să fie hrănite și scoase la plimbare regulat, pentru a fi sănătoase și fericite. Aceste responsabilități te ajută să devii o persoană mai organizată, cu un regim zilnic echilibrat. Pe lângă asta, ești nevoit să ieși zilnic în aer liber și să faci mișcare, ceea ce are un rol important în menținerea unui corp sănătos și a unei minți relaxate.

Îți asigură o sănătate mai bună a inimii

S-a constatat ca deținerea unui animal de companie, în special a unui câine, poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare prin creșterea exercițiilor fizice, deoarece proprietarii de câini au cu 54% mai multe șanse de a practica activitatea fizică, în comparație cu populația generală.

De asemenea, proprietarii de pisici tind să aibă o tensiune arterială mai scăzută, un nivel mai redus al colesterolului și o predispoziție mai mică la obezitate, ceea ce reprezintă reale beneficii pentru sănătatea inimii lor.

Animalele te ajută să dezvolți relații și abilități sociale mai puternice!

Relația dintre stăpân și patrupedul său poate avea o influență benefică importantă asupra celorlalte relații personale, ajutând la îmbunătățirea abilităților sociale. Persoanele care dețin animale de companie reușesc să stabilească relații mai puternice si mai durabile decât cei care nu au sau nu au avut vreodată un animal de companie. Adulții care au arătat în timpul adolescenței un atașament mai mare pentru animale dau dovadă de o mai multă încredere, înțelegere și empatie la maturitate.

Conexiunea puternică cu un animal de companie îți asigură un stil de viață sănătos și te face mult mai fericit/ă și împlinit/ă. Astfel, dacă îi vei oferi grija și dragostea necesară, animăluțul tău îți va deveni cel mai loial prieten!

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesat/ă de sustenabilitate și antreprenoriat social? Vino să sărbătorești a 10-a ediție „IarmarEco”
Next Cea mai scumpă artă antică vândută vreodată
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =