Un nou proiect al UTM – „Profesor pentru o zi”


Frumoasa inițiativă „Student pentru o zi”, desfășurată cu succes de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității Tehnice a Moldovei (UTM), s-a transformat în „Profesor pentru o zi”.

Dat fiind că, în condițiile impuse de pandemie, elevii nu mai pot fi invitați în torente mari la UTM, profesorii universitari merg în licee și țin lecții demonstrative. Astfel se încearcă a le arăta viitorilor candidați la studii cât de vast, captivant și abil este domeniul ingineriei.

Lecțiile predate de profesorii UTM în cadrul inițiativei „Profesor de liceu pentru o zi” se adresează elevilor claselor liceale, preponderent din clasele a XII-ea, ale liceelor și centrelor de excelență/ colegiilor din toată republica și vizează în special disciplinele care se regăsesc în programele de studii ale UTM: matematica, informatica, fizica, chimia.

Universitatea Tehnică a Moldovei este dispusă să vină cu lecții demonstrative în instituțiile de învățământ preuniversitar și tip colegii dispuse să adere la această inițiativă a CCOC-UTM, în toate localitățile Republicii Moldova.

Instituțiile de învățământ preuniversitar care doresc să adere la această inițiativă și să beneficieze de lecții prezentate de profesorii UTM urmează să completeze formularul din următorul link: www.utm.md/profesor-pentru-o-zi

Sursa: utm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Parlamentul Republici Moldova lansează un concurs online de colinde și urături
Next Un altfel de eveniment de sensibilizare privind violența în bază de gen
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =