Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” aniversează 144 de ani ai instituției. Vezi ce evenimente vor fi organizate


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă invită la aniversarea celor 144 de ani ai instituției, eveniment ce se va desfășura în perioada 19-20 octombrie 2021.

În aceset sens, participanții din Republica Moldova, precum și de la instituțiile-partenere din România se vor reuni la Conferința anuală „Biblioteca Municipală «B.P. Hasdeu»  – de la text la biți”, în data de 19 octombrie, marți, ora 9.00, în format online, pe platforma ZOOM.

În ce-a de a doua zi a Zilelor Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, în data de 20 octombrie, miercuri va fi organizat Maratonul „Biblioteca digitală”, ce va avea loc de la ora 10.00, la Biblioteca Centrală, filială a Bibliotecii Municipale, bd. Ștefan ce Mare și Sfânt nr. 48.

Conferința anuală reunește specialiști biblioteconomi, cercetători științifici, manageri de biblioteci din România și Republica Moldova și experți în domeniul drepturilor de autor, cu scopul de a discuta cele mai actuale tendințe în crearea platformelor cu conținut digital.

Evenimentul din acest an mobilizează specialiștii să pună în aplicare soluțiile tehnologice inteligente deja elaborate, dar și îi ajută să își canalizeze eforturile pe investirea de resurse și forțe pentru crearea și dezvoltarea patrimoniului informațional și a conținutului electronic, ce va susține îmbunătățirea calității în domeniul competențelor digitale ale chișinăuienilor și prezența bibliotecii în mediul virtual.

În formatul unui maraton, evenimentul din data 20 octombrie 2021 va reuni cele 27 filiale, timp de o zi, pentru a dezvolta și valorifica conținutul digital al BM prin digitizarea selectivă a colecției Hasdeuiana (cărți, reviste, manuscrise) și publicarea cărților electronice create în Biblioteca digitală a BM (opac.hasdeu.md).

Accesul la eveniment se va face în condițiile impuse de Pandemia COVID-19.

Detalii suplimentare urmărește pe pagina de facebook Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Call for participants for Erasmus+ training course „Keep up the pace in the digital age”!
Next TRAINING - ANTREPRENORIAT SOCIAL // Fii tu schimbarea
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 17 =