Lucrări finalizate la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” și investiții cu valoare de circa 4,6 milioane de lei în orașul Glodeni


„S-a realizat cu multă muncă și efort un vis – să avem o instituție modernă, dotată și prietenoasă copilul. Finalizarea proiectului „Reforma învățământului în R. Moldova”, etapa a treia, a fost posibilă datorită suportului financiar al Consiliului Raional Glodeni, Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Consiliului Județean Prahova, Guvernului”, spune Liliana Leucă, directoarea liceului.

Pentru renovarea instituției școlare de la Glodeni, Guvernul de la Chișinău a alocat un milion de lei; Consiliul Județean Bistrița Năsăud (România) – 2,5 milioane de lei și Consiliul Județean Prahova (România) – circa 446 de mii de lei. Contribuția Consiliului Raional Glodeni a alcătuit circa 621 mii de lei.

Lucrările de renovare a liceului au durat mai bine de 5 ani.

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” are în jur de 600 de elevi. Actualul liceu a fost fondat în 1945, atunci fiind școală medie generală moldo-rusă. În 1995 au fost deschise primele clase liceale. În 2008, instituției școlare i-a fost conferit nume lui Vasile Coroban, un regretat istoric și critic literar, născut în satul Cemanca, raionul Glodeni.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine și a afla cât mai multe informații utile!

Sursă: Jurnalist.md

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sondaj: cât de mult se implică tinerii în viața comunitară
Next Instruiri în jurnalism comunitar pentru tineri din regiunea nord se desfășoară la Bălți
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 10 =