Sondaj: cât de mult se implică tinerii în viața comunitară


Mai mult de jumătate din tineri fac parte din grupuri locale de tineret, iar în jur de 60% dintre ei s-au implicat în activități comunitare.

23% dintre respondenți au spus că implicarea în activități comunitare îi face să se simtă mândri, iar pe 24% –  responsabili.

62% dintre tinerii chestionați spun că implicarea în activități îi ajută să acumuleze mai multă experiență, iar 53% au menționat că își pot dezvolta încrederea în propriile forțe. 47 la sută dintre tineri spun că activitățile sunt un instrument de socializare și comunicare.

Printre barierele care îi împiedică pe tineri să se implice în activități sunt lipsa încrederii în forțele proprii (51%); 39% dintre tineri spun că nu se implică în proiecte comunitare din lipsă de timp; 33% – au indicat ca motiv „gura lumii” și 23% – spun că nu au curaj suficient.

Datele se conțin într-un sondaj realizat de iData în cadrul proiectului „ACT – activiști comunitari tineri”, implementat de către AO Asociația pentru Inovare, Educația s̗i Dezvoltarea Tineretului.

În cadrul sondajului au fost chestionați 790 de tineri din 90 de comunități rurale ale R. Moldova.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine și a afla cât mai multe informații utile!

Sursă: Jurnalist.md

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cele mai bune destinații de vacanță de toamnă
Next Lucrări finalizate la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” și investiții cu valoare de circa 4,6 milioane de lei în orașul Glodeni
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − fifteen =