Job // IREX Europe angajează trainer și consultant media în cadrul unui proiect


IREX Europe job consultant media

IREX Europe angajează trainer și consultant media, pentru perioada iunie-august 2020. Candidatul va activa în cadrul proiectului „Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Republica Moldova” implementat de IREX Europe .

IREX Europe este în căutarea unui trainer și consultant media, specializat pe dezvoltarea și adaptarea materialelor jurnalistice pentru social media (Facebook, Youtube, Odnoklassniki, etc),  pentru media locală cu experiență în tehnici de mentorat. Experiența similară în domeniu va constitui un avantaj.

Durata: aproximativ 15 zile de training (data aproximativă de start: Iunie-August 2020)

Locație: Moldova (Chișinău și în regiuni) și de la distanță (mentorat prin email sau Skype)

Responsabilități:

Irex Europe este în căutarea unui expert/trainer media pe termen scurt pentru componenta de granturi mici, care va avea următoarele sarcini:

 • Să dezvolte componenta de social media: să ajusteze video/audio/presa scrisă pentru diferitele formate ale rețelelor de socializare (Facebook, Instagram, Youtube, pagina web);
 • Monitorizarea implementării proiectului (vizite în teren și sesiuni online).

Context :

Cinci instituții de media regionale au câștigat un grant mic pentru a implementa  un proiect jurnalistic ce are drept scop implicarea activă a tinerilor și a altor parteneri locali în elaborarea materialelor jurnalistice. Unul din obiectivele proiectului prevede ca  media locală sa-și  îmbunătățească calitatea producției locale, prin atragerea partenerilor  – autorități, jurnaliști civici și activiști tineri locali. 

Proiectele selectate sunt orientate spre consolidarea presei locale și a capacității acesteia de a reflecta problemele de interes local, precum și spre creșterea producției locale. Participanții vor fi vorbitori de română și rusă. Instruirile se vor petrece in-house, câte 2 zile în total per media.

Calificări:

 • Studii relevante în (media, comunicare, jurnalism sau alte domenii conexe) și/sau o combinație echivalentă între educație și experiență de muncă;
 • Cel puțin 10 ani de experiență în domeniul media, inclusiv experiență în editare video, jurnalism civic, jurnalism de date și format video, jurnalism mobil, conținut multimedia/ diversificarea conținutului, ajustarea materialelor pentru diferite platforme sociale;
 • Experiență în organizarea trainingurilor, mentoratului și serviciilor de consultanță;
 • Experiență anterioară în oferirea mentoratului post instruire beneficiarilor trainingului;
 • Experiență în R. Moldova și/sau regiunile învecinate va constitui un mare avantaj;
 • Abilitatea de a lucra în mod independent și cu un orar flexibil;
 • Competențe avansate de cunoaștere a calculatorului;
 • Competențe avansate de comunicare, inclusiv prezentare verbală și scrisă, diplomație și menținerea relații interpersonale agreabile;
 • Fluență în română și/sau rusă este obligatorie. De asemenea, o bună cunoaștere a limbii engleze scrise și vorbite va fi considerat un avantaj.

Dacă sunteți  interesat (ă), vă rugăm să expediați CV-ul, scrisoarea de intenție și 2 recomandări de la organizațiile/persoanele cu care ați colaborat anterior. Indicați suma zilnică, disponibilitatea și o schema a planului de training.

Vă rugăm să expediați formularele până pe data de 30 aprilie, 2020, către Viorica Palamarciuc la vpalamarciuc@irexeurope.eu și Daniela Galai la dgalai@irexeurope.eu.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați organizația, prin email la  vpalamarciuc@irexeurope.eu și dgalai@irexeurope.eu.  Sau la numărul de telefon: +373 060 464 641.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul pentru Jurnalism Independent oferă consultații juridice gratuite
Next Spectacole online în cadrul Maratonului Teatrului Național Eugene Ionesco
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *