Job // HelpAge angajează consultant servicii sociale


job pentru tineri servicii sociale

Job // HelpAge angajează consultant servicii sociale, care să consulte echipa cu privire la colaborarea cu centre de plasament sau centre pentru asistența victimelor violenței în familie.

Informații generale

HelpAge International în Moldova implementează în perioada 01 decembrie 2020 – 31 decembrie 2023 proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor de asistență și protecție pentru victimele violenței și adaptarea lor pentru a fi prietenoase vârstei / Improvement of age-inclusive support and protection services for victims of violence in the Republic of Moldova” cu suportul financiar al Republicii Federale Germania. Unul din obiectivele proiectului își propune să creeze sau să extindă servicii de asistență și adăpost pentru victimele violenței în familie și să le ajusteze la necesitățile persoanelor în etate, astfel ca serviciile să fie prietenoase vârstei. Deși serviciile existente includ și persoane în etate, acestea mai puțin ajung să fie asistate și mai puțin cunosc unde să se adreseze după sprijin.  

HelpAge International în Moldova este parte a rețelei de organizații cu prezența în 85 țări din lume care lucrează cu și pentru persoanele în etate. Misiunea organizației este de a promova bunăstarea și incluziunea femeilor și bărbaților în etate, de a reduce sărăcia și discriminarea la vârstă înaintată. www.helpage.org

Sarcina propusă și responsabilitățile consultantului

Consultantul va coordona sarcinile propuse cu echipa de proiect a HelpAge International și va lucra în comun cu echipa de implementare a proiectului, va interacționa cu personalul centrelor de plasament sau de asistență a victimelor violenței în familie cu care se va colabora în proiect, la fel cu reprezentanți APL din localitățile respective. Consultanța se va referi la stabilirea criteriilor de selectare a centrelor în corespundere cu obiectivele proiectului, la modalitatea de colaborare cu centrele selectate și cu APL, la procesul de extindere sau creare a serviciilor pentru victime ale violenței și la adaptarea acestora pentru persoane în etate, ca să fie funcționale în perioadă de un an, altele.

În perioada mai – decembrie 2021 consultantul va aloca estimativ 20 zile pentru sarcinile propuse și va oferi consultanța în conformitate cu un grafic de lucru agreat în comun cu angajatorul. Consultanța ca include:

 • Lucru cu documentația de proiect și legislația din domeniu, cercetare de birou;
 • Participarea la ședințe (fizic, online);
 • Deplasări în localitățile unde sunt amplasate centrele cu care se va colabora în proiect.

Produsele activității de consultanță vor include, dar nu se vor limita la: criteriile de selectare a centrelor de servicii sociale, fișe de evaluare a dosarelor de aplicare a centrelor interesate de colaborare în cadrul proiectului, draft al contractelor semnate între angajator-centru-APL, raport al prestării serviciilor.   

Calificări și experiență

 • Studii superioare sau studii relevante în cel puțin unul din domeniile: drept, sociologie, asistență socială, altele conexe.
 • Experiență de lucru în domeniile menționate de cel puțin 3 ani;
 • Experiență demonstrată în prestare de servicii de consultanță și abilități excelente analiză, cercetare;
 • Cunoștințe avansate în domeniul serviciilor sociale, dezvoltării comunitare, asistenței sociale;
 • Se va aprecia cunoașterea mediului de lucru al organizațiilor neguvernamentale în proiecte de asistență tehnică cu finanțare externă;
 • Abilități excelente de comunicare cu persoane din diferite domenii, de lucru în echipă;
 • Pentru sarcinile anunțate lucrul se va efectua în limba română și se solicită cunoașterea limbii ruse. Este salutabilă cunoașterea limbii engleze și a altor limbi;
 • Abilități excelente de scriere și raportare, de realizare a prezentărilor;
 • Utilizarea avansată a calculatorului, internet-ului, a platformelor și aplicațiilor online de comunicare și desfășurare a ședințelor.  

Aplicare la concurs

Persoanele interesate vor depune dosarul de aplicare care va conține obligatoriu:

 • Scrisoare de intenție în care să descrieți succint experiența în domenii relevante sarcinii, disponibilitatea de lucru cu călătorii în teren în perioada indicată. Includeți 3 exemple de servicii similare produse anterior;
 • CV-ul (maximum 4 pg);
 • Oferta de preț în care să indicați rata de consultanță pe zi (pe tipuri de servicii, dacă acestea diferă) și costul total pe sarcină. Oferta nu va include costuri de deplasare în localitățile proiectului, costuri de tipărire material, care vor fi acoperite de către solicitant). Indicați rata și costurile în lei moldovenești, cu toate taxele incluse.

Termen limită pentru aplicare: 19 aprilie 2021

HelpAge își rezervă dreptul de a refuza candidații care nu aplică setul complet de documente sau care aplică după termenul limită indicat, fără a fi notificați. Informații suplimentare la nr. de tel: +373 22 225098, dina.ciubotaru@helpage.org persoană de contact Dina Ciubotaru.  

Descoperă mai multe activități și job-uri pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Forumul YouthSpeak va reuni tineri entuziasmați de a schimba lucrurile din jur. Vino și tu!
Next Obiceiuri preluate datorită pandemiei. Câte le ai și tu?
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − 3 =