Obiceiuri preluate datorită pandemiei. Câte le ai și tu?


obiceiuri in pandemie

Cu siguranță anul 2020, cel pe care toată omenirea îl considera ca fiind unul ce va aduce prosperitate și bucurie în viața fiecăruia, s-a dovedit a fi unul plin de surprize și provocări. Între timp, fiecare dintre noi a reușit să recurgă la activități zilnice care să ne țină ocupați cu cu gândul departe de haosul din jur; acestea au devenit chiar obiceiuri regulate.

Totuși, faptul că ne-a pus la încercare toate puterile a demonstrat că ființele umane se pot adapta și sunt rezistenți la evenimente respective; și cum zice vechea zicală, lucrurile mărunte sunt cele ce contează cu adevărat. Deci, iată câteva obiceiuri ce le-ai preluat cel mai probabil datorită pandemiei.

1. Prioritizați timpul fără dispozitivele electronice

Din cauza faptului că deja aproape un an întreg ne-am petrecut timpul liber înconjurați de toate gadgeturile din casă; devine din ce în ce mai complicat să ne debarasăm de laptopuri, televizoare, telefoane mobile etc. Cu toate acestea, luându-ne gândul pentru câteva minute de la știrile date de fiecare canal de televiziune sau de la fiecare postare de pe Instagram și încetând recurgerea la Netflix ca o nouă formă de divertisment poate aduce numeroase beneficii sănătății mentale și dezvoltării creativității.

2. Învățați ceva nou și profitați de pasiunile voastre

Hobby-uri ce pot deveni des uitate și nepracticate au devenit un mod de a scăpa de realitate puțin; de a ne face mai optimiști și chiar ca o formă de self-care. Mulți oameni au început să învețe limbi noi, citesc, pictează; alții și-au creat chiar și o afacere pornind de la hobby-ul lor. Dacă te plictisești cu adevărat uite aici o listă cu 125 de hobby-uri; cu siguranță vei găsi unul ce o să-l îndrăgești: parade.com.

3. Faceți sport și aveți grijă de voi

Atunci când s-a anunțat că vom sta cu toții închiși în casă pentru câteva luni, s-au închis de îndată și sălile de fitness. Dar asta nu înseamnă că nu putem să alternăm la opțiunea “sport de acasă” sau să facem plimbări zilnice cu familia și poate, animalul de companie. Multe studii arată, deasemenea că sportul nu este doar o metodă de a arde calorii, dar este și o formă naturală de a at e elibera de stres. 

4. Savurați  momentele mici, dar semnificative

Mulți au savurat cât de mult au putut momentele departe de dispozitivele electronice petrecându-le în schimb cu cei dragi. Gătirea unei cine cu familia și lungile conversații de după, jucarea unui joc de masă; scrierea unei scrisori și contactarea cu prietenii sunt acele momente, de care ne bucuram cel mai tare.

5. Reciclarea și consumarea conștientă 

Reciclarea și încălzirea globală au devenit cu timpul subiecte mult mai populare și discutate; atât pe media, cât și în viața reală. Lumea a început să fie mai conștientă de ceea ce consumă; ce produse folosesc și ce aruncă la gunoi. Iar distanțarea socială ne-a învățat o lecție valoroasă despre cum să respectăm ceea ce avem și să fim consumatori mai responsabili.

6. Găsirea a 5 minute de relaxare

Din cauza situației neprevăzute în care am căzut toți, numărul oamenilor stresați și anxioși a crescut. După un timp ne-am obișnuit, dar totuși aveam nevoie de puțin timp în zi pentru a medita; iar sportul spiritual Yoga și meditația au devenit lucruri apreciate mai mult în acest an datorită beneficiilor aduse în reducerea stresului.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // HelpAge angajează consultant servicii sociale
Next Centrul de proiecte culturale Arta Azi vă invită la premiera spectacolului „O țară duty free”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 6 =