Oportunități de voluntariat pentru tinerii din Soroca


Voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA sunt super-eroi!
Află cum poți deveni și tu super-eroul tinerilor, implicându-te în activitățile derulate în beneficiul lor! Află despre oportunități de voluntariat în informațiile de mai jos!

Rolul voluntarilor este unul esențial în programele Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA. Voluntarii sunt partenerii de bază în promovarea și apărarea drepturilor tinerilor. Voluntariatul este participarea benevolă la oferirea de servicii, cunoștințe și abilități sau la prestarea unor activități în domenii de utilitate publică, din proprie inițiativă.

Vrei să te implici?

Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru o schimbare pe care o vrem în lume, ești așteptat în echipa de voluntari!

Ce activități poți desfășura ca voluntar?

  • Campanii de informare în școli – voluntarii sunt peer educators și îi implică pe elevii de toate clasele în sesiuni non-formale privind drepturile și responsabilitățile tinerilor, educație pentru sănătate, utilizarea în siguranță a internetului etc.
  • Participări în cadrul evenimentelor punctuale – voluntarii sprijnă organizarea de campanii, conferințe, tabere și alte evenimente locale sau naționale.
  • Inițiative proprii ale voluntarilor – implicăm voluntarii în consultări privind viitoarele proiecte și susținem propunerile lor pentru proiecte noi.

Cum poți deveni voluntar CRT DACIA?

Completează Formularul, iar în câteva zile vei fi contactat pentru a primi detalii despre cum te poți implica.

Vei fi invitat la un interviu de cunoaștere reciprocă, pentru a face conexiune între preferințele tale și oportunitățile de voluntariat disponibile care ți se potrivesc. În urma interviului, persoanele selectate aleg activitățile în care să se implice și trec printr-o perioadă de probă.

Înainte de fiecare activitate, voluntarii participă la sesiuni de pregătire pentru a înțelege specificul activităților și pentru a dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare lucrului cu copiii. Ulterior, sprijinul acordat voluntarilor este constant, prin noi sesiuni de pregătire, instrumente de lucru și oportunități de dezvoltare.

Tu ești schimbarea pe care o vrei în lume!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Activități de învățare și joc pentru copiii refugiați la Biblioteca „Lesea Ukrainka”
Next Concurs de pictură pe torbițe la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 1 =