Îţi pasă de comunitatea în care trăieşti? Implică-te şi tu în acţiunea de salubrizare de Ziua Globală a Curăţeniei

Hai Moldova, Ziua Globală a Curăţeniei, Coordonator

La 15 septembrie 2018, de Ziua Globală a Curățeniei,  milioane de voluntari din 150 de țări vor debarasa planeta de deșeuri, strângând gunoaiele din parcuri, păduri, plaje, râuri, etc.
Scopul acestei mișcări internaționale este de a găsi soluții durabile de gestionare a deșeurilor, dar și de a sensibiliza populația privind gravitatea situației.

Organizația „Hai Moldova”, reprezentantă locală a Mișcării „Let’s Do It” (organizatoare a Zilei Globale a Curățeniei) invită toți cetățenii social activi, care își doresc să facă o schimbare la ei în comunitate să coordoneze colectarea deșeurilor în localitățile lor.

Coordonator local poate deveni orice locuitor al Moldovei de pe malurile drept și stâng ale Nistrului și vor avea responsabilitatea să mobilizeze comunitatea locală pentru colectarea gunoaielor de Ziua Globală a Curățeniei în localitatea în care trăiesc, în colaborare cu autoritățile publice locale, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Toți doritorii sunt încurajați să se implice accesând pagina web haimoldova.md sau completând formularul.

Coordonatorii locali vor beneficia de instruiri gratuite în domeniul leadership-ului, și anume:

  • comunicare eficientă și modalități de motivarea a publicului;
  • comunicarea eficientă a unei idei;
  • lucrul în echipă și modalități de extindere a echipei;
  • distribuirea sarcinilor în echipă;
  •  abilități cheie pentru organizarea Zilei Globale a Curățeniei.

Instruirile vor fi realizate de către organizațiile „EcoVisio” și „Hai Moldova” cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău. Ca rezultat al instruirilor, echipele locale vor fi asistate de echipa centrală, iar un număr de echipe vor primi și un sprijinul financiar.

Totodată, persoanele interesate de coordonarea la nivel național a acestei mișcări civice sunt încurajate să se înregistreze pentru o funcție în cadrul organizației „Hai Moldova”:
  • Coordonator Marketing și PR;
  • Coordonator Strângerea de Fonduri și Colaborarea cu Partenerii;
  • Coordonator IT și cartografiere;
  • Coordonator de logistică;
  • Coordonatorul voluntarilor.

Pentru înregistrare în calitate de coordonator central, accesați acest link.

„Hai Moldova” este parte a mișcării globale “World Cleanup Day” (Ziua Globală a Curățeniei), care în data de 15 septembrie 2018 are scopul să mobilizeze 380 de milioane de oameni din 150 de țări, care vor aduna 500 milioane tone de gunoi din spațiile publice. În Moldova, ne propunem să adunăm 100 000 de voluntari și să strângem 1400 tone de gunoi. Din 2011, de la apariția Hai Moldova, și până în 2017, mișcarea a reușit să mobilizeze peste 230 000 de oameni pentru a aduna deșeurile aruncate la nimereală. În total, voluntarii „Hai Moldova” au colectat din spațiile publice peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități. Mai multe informații găsiți aici:  www.haimoldova.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eşti un tânăr pasionat de limbile nordice? Acum ai şansa să le studiezi gratuit la Clubul Consulilor Onorifici „DIALOGUE 2018”.
Next Vezi cum poți participa în cadrul unui schimb de experiență organizat de Fora Hvidovre
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 4 =