Îți dorești ca organizația ta să se implice în Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, dar nu știi cum? Aplică acum!


Ești reprezentant/ă al unui ONG de tineret, Centru de Tineret, Consiliul Local de Tineret sau reprezentant/ă a unei instituții care lucrează cu tinerii?

Îți sunt interesante programele europene de mobilitate a tinerilor cum ar fi Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate și ai dori ca organizația ta să se implice ca astfel de proiecte precum:

– schimburi de tineret;
– cursuri de instruire pentru tineri;
– activități de participare a tinerilor;
– proiecte de voluntariat internațional;
– găzduirea voluntarilor din alte țări?

Încă nu cunoști suficient de bine toate aspectele și etapele necesare prin care trebuie să treacă organizația/ grupul de inițiativă din care faci parte pentru a se implica în aceste activități?

Atunci proiectul “EUropa mai aproape de TINEri” este anume pentru tine!

În decursul a 4 instruiri, fiecare cu durata a câte 3 zile, vei cunoaște etapele prin care trece organizația pentru a deveni eligibilă să participe în proiecte Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate.

Subiectele abordate în cadrul instruirilor:

1. Programul Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate 2021-2027 și obiectivele acestora.
2. Specificul proiectelor Erasmus+ Tineret: proiecte de mobilitate pentru tineret (schimburi de tineret), proiecte de mobilitate pentru lucrătorii de tineret și activități de participare a tinerilor.
3. Înregistrarea organizației în baza de date Erasmus+: obținerea Organisation ID și completarea Partner Identification Form.
4. Cum dezvolți o idee de proiect Erasmus+ Tineret și cum organizația poate beneficia de finanțare în cadrul programului.
5. Cum organizația primește acreditare internațională pentru a fi organizație gazdă sau de trimitere în cadrul programului european de voluntariat Corpul European de Solidaritate

Perioada desfășurării:
29 septembrie – 1 octombrie
12-14 noiembrie
19-21 noiembrie
26-28 noiembrie

Pentru participare completează formularul de înregistrare: AICI.

Termen limită de aplicare: 23 septembrie 2021

Pentru informații suplimentare apelați persoana de contact: Isaicul Alexandra, isaicul95@gmail.com sau la nr. de telefon 060963838

___________________________________________
Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului municipal de granturi mici – 2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Campanie pentru reducerea consumului de hârtie „Implicare prin reciclare”
Next CDEC va implementa un proiect de alfabetizare mediatică pentru tineri
Institutul de Instruire in Dezvoltare MilleniuM
About the author

Institutul de Instruire in Dezvoltare MilleniuM

Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM” reprezintă o asociaţie obştească de cercetare, instruire şi dezvoltare, care activează pe o serie de domenii legate de dezvoltare personală, dezvoltare organizaţională, dezvoltare comunitară şi dezvoltare parteneriate. În ultimii ani ne axăm pe promovarea calităţii educaţiei non-formale şi lucrului de tineret în Republica Moldova.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 9 =