Înscrie-te la tabăra de „Design în Sat” și creează în sânul naturii

design la sat, tabara de vara, muzeu, nisporeni

Proiectul vizează domeniul patrimoniu material (muzeistic) cât și cel imaterial, axându-se pe valorificarea  meșteșugului din mediul rural prin conectarea acestuia cu mediul creativ din domeniul designului de obiect.

Tabăra de „Design în Sat” deschide ușile unui muzeu în sat. Un spațiu prin care să va trece într-o altă dimensiune temporală și va fi redescoperit cultul, filosofia și funcționalitatea obiectelor artizanale făcute acum un secol, sau mai devreme. Înconjurați de exponate, le vei analiza, le vei înțelege și vei împrumuta practici pe care să le traduci în designul zilelor noastre. Vei merge la atelierele de meșteșugari de sub poalele codrilor și  dealurile din Nisporeni. Vei avea workshop-uri, proiecție de filme tematice (etnografie/design) și vei avea acces la ateliere, unde timp de 9 zile fiecare participant va concepe și produce un obiect inspirat din atmosfera rurală. La final va fi organizată o expoziție.

Perioada desfășurării taberei: 27 iulie – 4 august, 2019 Satul Ciutești, Nisporeni.

  • 27 iulie – 03 august, 2019. Designerii vor explora tehnicile, meșteșugurile și materialele locale pentru a le aplica la creația de obiecte (mobilier, instrumente de uz casnic, elementelor de design ca parte a infrastructurii locale, semne de orientare, instalații, sau orice alte obiecte de design).
  • 4 august 2019. Vernisajul expoziției de design prin care vor fi puse în scenă obiectele create de către participanții taberei.

Apelul se adresează absolvenților, sau studenților formați domeniul Artelor Plastice Aplicate (Design Industrial, Design Interior, Arhitectură). Vor fi selectați 8 participanți, iar selecția se va face în baza unui portofoliu de lucrări realizate anterior, punându-se accent pe experiența în domeniul designului de obiect. Participanții trebuie să fie disponibili între 27.07-04.08, 2019 să petreacă timpul la Ciutești, toate condițiile de ședere fiindu-le asigurate.

Înscrie-te la tabăra de „Design în Sat”, Ciutești 2019, completând formularul online: LINK sau descarcă formularul de mai jos, completează-l și trimite-l la adresa de e-mail: mikelesta@gmail.com

Tabara de Design in Sat_formular de inregistrare

Termenul-limită de înregistrare este 7 iulie, iar pe 10 iulie vor fi anunțați numele participanților selectați.
Previous Cunoaște-o pe Anna Fisher, una dintre primele astronaute selectate de NASA pentru zboruri spațiale
Next Ai între 8 și 14 ani? Participă la o lecție deschisă gratuită „Hollywood Special Effects”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *