Spune DA pentru un mod de viață mai sănătos!


mod de viață sănătos

Te-ai întrebat vreodată de ce este nevoie pentru a menține un mod de viață sănătos? Răspunsul simplu este: trebuie să ducem o viață armonioasă, cu un echilibru dintre sănătate fizică și mintală.

Un mod de viață sănătos prevede o alimentație corectă, activitate cât și odihnă. 

Ce reprezintă alimentația corectă?

Un regim alimentar corect trebuie să îmbine toate grupurile de componente nutritive: proteine, glucide, lipide și vitamine.

O alimentație rațională prevede consumul de produse des, însă în cantități reduse. De asemenea, trebuie evitate produsele cu exces de sare, zahăr și grăsimi.

Activitate și odihnă doi factori importanți:

Pentru a menține acest echilibru dintre alimentație și activitate este necesară practicarea unui sport, mersul la sală sau cel puțin exerciții acasă. 

Suprasolicitarea corpului nu este însă benefică pentru organism, din acest motiv este necesară și odihna. Dar poate fi și o odihnă productivă: meditare, cititul, plimbarea, discuția cu prietenii, astfel având mai multe beneficii.

În cazul în care nu există acest echilibru dintre alimentație și activitate, dar predomină un mod sedentar de viață, crește riscul obezității, care dăunează grav sănătății. 

Sănătatea mintală are o importanță majoră asupra stării de sănătate fizică.

În cazul în care persoana se confruntă cu anumite probleme cu sine însuși, având o stare psihică fragilă, nu va fi capabilă să aibă o stare fizică sănătoasă. Persoanele care se confruntă cu depresie, anxietate, stres, tind să aibă și bulimie, anorexie. Poate predomina și obezitatea care este rezultatul consumului excesiv de produse. Anumite persoane în situații dificile se alimentează excesiv sau insuficient. Astfel starea mintală afectând starea fizică și provocând creșterea/scăderea în greutate.

Atunci când acești factori vor fi luați în calcul, orice persoană va fi aptă de a duce un mod de viață cât mai sănătos.

Dacă articolul dat ți-a trezit curiozitate, nu ezita să ne urmărești și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram pentru a găsi și mai multe articole interesante.

Reporter Youth.md: Rotaru Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre campionatul de fotbal Leo Cup de la Sanda Erhan
Next Implică-te în cadrul unui Proiect Social - „Dăruiește o carte pentru Viitor!”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 9 =