Înscrie-te la cursul de Relaţii Internaţionale organizat de ATD şi ASIST

ATD, Relaţii Internaţionale, oportunităţi pentru tineri

Foto- simbol: tadaturkey.com
International Relations Club (IR Club) este un nou proiect marca ATD, realizat în colaborare cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Studenților şi Tinerilor(ASIST).
Clubul oferă un curs extrauniversitar, non degree, deschis persoanelor care doresc să-şi aprofundeze cunoştințele în domeniul relațiilor internaționale. Procesul de instruire se bazează pe o lectură sistematică a materialul academic de domeniu, care va fi discutat şi dezbătut în cadrul întâlnirilor organizate odată la două săptămâni.
Conceptul cursului: 
De-a lungul veacurilor, războaiele dintre state au fost văzute ca fiind unele dintre multiplele tipuri de politici utilizate de state pentru a-și satisface interesele naționale. Acest lucru a făcut ca starea de război între state să fie o realitate permanentă.
Începând cu sfârşitul Războiului Doi Mondial, realitatea internațională s-a schimbat. Au fost stabilite noi principii ale relațiilor internaționale și au fost create noi instituții suprastatale. Războaiele dintre state au fost scoase în afara legii.
Totuși, această dezvoltare a practicilor internaționale și a dreptului internațional nu a redus nivelul de tensiuni dintre state. În acest curs vom încerca să înțelegem care sunt regulile ascunse ale comportamentului internațional și care este rolul unui război deschis sau ascuns în modelarea tiparelor comportamentale între actorii internaționali.
Cerințele de curs:
Aceast curs necesită studiere activă şi aprofundată. Dincolo de asimilarea sistematică a lecturilor de curs, elevii sunt așteptați să se angajeze în mod activ în discuțiile din clasă.
     Participanții sunt invitați să:
✔analizeze şi dezbată argumentele şi formulările conceptuale prezentate în lecturile cursului;
✔ dezvolte propria abordare a problemelor discutate;
✔ participe sistematic la toate clasele și să fie întotdeauna pregătiți.
Cursul va fi predat de către Domnul Mark Mazureanu, expert în politici comparate şi relații internaționale, Rutgers University, SUA; profesor universitar la Universitatea Konstanz, Germania; 
Limba de lucru: engleză.
 Participarea la curs este contra plată, pentru acoperirea cheltuielilor coffe breake-urilor.
 Pentru orice detaliu scrieți pe pagina ATD sau telefonați la 060594047
Previous V-ar plăcea să îi întâlniți și să îi susțineți pe activiștii moldoveni? Vino la Finala Națională ClimateLaunchpad Moldova 2018
Next Donează pentru campania Intergenerational entrepreneurship şi ajută la crearea unei întreprinderi sociale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *