Donează pentru campania Intergenerational entrepreneurship şi ajută la crearea unei întreprinderi sociale

Campanie socială, donează, PRO BONO

În susţinerea persoanelor în etate AO “Centrul de informare şi resurse PRO BONO” a lansat campania Antreprenoriatul Intergeneraţional.

Scopul proiectului este crearea unei întreprinderi sociale care să permită persoanelor în vârstă să obțină venituri sub coșul minim de consum pentru a crea și comercializa obiecte tradiționale de artizanat prin moduri digitale moderne.

Aceste activități vor fi organizate în parteneriat cu tinerii voluntari și vor creea un sprijin puternic pentru cooperarea între generații, schimburi de experiență și cunoștințe. De asemenea, proiectul va crea servicii sociale pentru persoanele în vârstă și pentru tinerii din mediul rural.

Problemă:

Pensia medie lunară în Moldova a unei persoane este sub 100 USD. În același timp, costurile ridicate de viață și lipsa serviciilor sociale pentru persoanele în vârstă din mediul rural sunt principalii factori care conduc la excluderea și izolarea acestei categorii sociale.

Soluţie:

Proiectul își propune să conecteze interesele tinerilor în marketingul social media, vânzările și noile tehnologii cu abilitățile persoanelor în vârstă de a crea obiecte tradiționale de artizanat.

Proiectul va oferi sprijinul necesar creării și vânzării obiectelor de artizanat pentru persoanele în vârstă și va asigura toate serviciile sociale necesare pentru ca această persoană să aibă o viață socială activă, oferind sprijin pentru a avea un impact pozitiv asupra propriei calități a vieții și asupra dezvoltării comunității .

Impactul pe termen lung:

Proiectul își propune să creeze o întreprindere socială durabilă care să conecteze și să împuternicească persoanele vârstnice dezavantajate și tinerii voluntari să-și îmbunătățească calitatea vieții și a comunității lor.

În consecință, vom avea o activitate de antreprenoriat social în comunitatea locală, care va crea un dialog puternic între tineri și bătrâni. Proiectul va crea o comunitate de tineri experimentați care se străduiesc să atingă un obiectiv comun, dând un sentiment puternic de cooperare și sprijin reciproc.

Oricine își dorește să ajute un bătrân, o poate face printr-o donație online AICI.

Mai multe despre Asociaţie găsiţi pe pagina oficială.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la cursul de Relaţii Internaţionale organizat de ATD şi ASIST
Next Vino la Aeroportul Internațional Chișinău și vezi cel mai incendiar Air Show
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − seven =