Înscrie-te în concurs și participă în competiţia de creare a spațiului aferent arborilor solari

pnud moldova, green city lab, arbori solari

Tinerii arhitecţi şi designeri urbani sunt invitaţi să se înscrie în competiţia de creare a spațiului aferent arborilor solari. Proiectele câștigătoare vor fi transpuse în viață cu finanțarea Primăriei municipiului Chișinău.

Doi arbori solari vor fi instalați în primăvara acestui an în capitală: pe strada pietonală și pe bd. Mircea cel Bătrân. Arborii inteligenți vor fi dotați cu terminale USB şi prize pentru încărcarea gratuită a telefoanelor mobile, tabletelor, laptop-urilor şi bicicletelor electrice. Pe timp de noapte, ei vor ilumina împrejurimile. Arborii solari pot genera zilnic 800 Wh energie electrică din surse regenerabile. Plasarea verticală și în cascade a frunzelor fotovoltaice reduce din suprafața de teren necesară instalării panourilor fotovoltaice în forma lor clasică. Tehnologia va asigura o reducere anuală de peste 700 kg de CO2. Instalarea arborilor solari este finanțată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, inițiativa fiind realizată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău.

Tinerii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie în concurs completând acest formular. Termenul limită de înscriere în concurs este 18 februarie.

Participanţii înscrişi în competiţie vor fi invitaţi ulterior la o sesiune de informare, însoţită de vizite în teren la locaţiile propuse pentru arborii solari. Conceptele de design elaborate de tineri vor urma să fie prezentate de către creatori în cadrul unui atelier public şi expuse în final votului chişinăuienilor. Două iniţiative ce vor acumula cele mai multe voturi vor fi realizate cu susţinerea financiară a municipalităţii.

Instalarea arborilor solari este un proiect regional al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare care cuprinde capitalele Serbiei, Tadjikistan, Georgiei și Republicii Moldova. Primii arbori solari vor fi instalaţi în Chişinău în această primăvară.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi: Ina Prisăcaru-Zglavuţă, Specialistă în comunicare şi mass-media, PNUD Moldova, ina.zglavuta@undp.org, Tel: +373 69141006

Previous JOB// ADR Nord caută un specialist în elaborarea, implementare și monitorizarea proiectelor
Next Cunoaște creațiile cinematografice locale la o nouă serie „Meet the Filmmaker/ Cunoaște cineastul”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *