Înscrie-te și participă la Conferința Internațională a IMM-urilor


conferința internațională odimm

Conferința Internațională a IMM-urilor, cel mai important eveniment dedicat sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova, se află la cea de-a XII-a ediție. În cadrul Conferinței din acest an, cu genericul „MOLDOVA VERDE”, organizatorii și-au propus să contureze provocările și oportunitățile în procesul de tranziție către o Economie Verde. 

Obiectivul evenimentului este alinierea mediului de afaceri la principiile unei Economii Verzi – prin adoptarea unui model responsabil de dezvoltare durabilă, cu utilizarea sustenabilă a resurselor rezervate generațiilor viitoare. 

Deși inițial dezvoltarea durabilă s-a vrut a fi o soluție la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor și degradarea continuă a mediului, în prezent conceptul s-a extins asupra calității vieții în complexitatea sa, și sub aspect economic și social. Tranziţia spre o economie verde înseamnă politici şi investiţii care vor decupla creşterea economică de creşterea consumului curent intensiv de materii prime şi energie.

O economie verde poate fi gândită ca o economie cu emisii reduse, prin utilizarea eficientă şi durabilă a resurselor şi asigurarea incluziunii sociale. Într-o economie verde, creşterea veniturilor şi ocuparea forţei de muncă ar trebui să fie impulsionate de către investiţiile publice şi private ce reduc emisiile de carbon şi poluarea, sporesc eficienţa energetică şi eficienţa resurselor şi previn pierderea biodiversităţii şi a serviciilor ecosistemelor.

Evenimentul constituie o platformă importantă pentru facilitarea dialogului dintre reprezentanții autorităților publice centrale și mediul de afaceri privind procesul de ecologizare a IMM-urilor, și, în mod special, acțiunile cheie pentru alinierea comunității de afaceri la noile tendințe ale economiei mondiale.

Conferința internațională va reuni peste 250 de invitați:
•    reprezentanți ai Guvernului,
•    administrațiilor publice centrale și locale,
•    parteneri de dezvoltare naționali și internaționali,
•    agenți economici,
•    mediul academic,
•    asociațiile de business.

Tradițional, Conferința găzduiește două Concursuri Naționale dedicate mediului de afaceri: Concursul Național „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM”, organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii sub patronajul Guvernului și Concursul Național „IMM – Model Sustenabil de Responsabilitate Socială”, organizat de ODIMM.

Conferința Internațională a IMM-urilor este organizată anual de Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Alte detalii și înregistrarea se face pe pagina evenimentului.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Job pentru tineri: expert în domeniul discursului de ură
Next Fii student internațional în Ungaria, câștigând bursă
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *