Află care sunt cele mai surprinzătoare hobby-uri de pe mapamond


hobby-uri ciudate

Provocările cotidiene sunt de multe ori surse ale stresului, fapt care trebuie contrabalansat prin petrecerea timpului liber într-un mod plăcut. Totuşi, unii aleg să aibă hobby-uri ieşite din comun. Youth.md îți prezintă câteva dintre aceste ocupații fascinante. 

1. LUPTA CU INSECTE

Alegeți diferite tipuri de gândaci pentru a lupta unul împotriva celuilalt. Pasionații de lupte cu gândaci cresc uneori diferite specii de gândaci pentru luptă. Puteți găsi videoclipuri despre ele online, dar, deși unii ar putea găsi acest hobby ca fiind interesant, alții ar putea crede că este cam ciudat. 

2. COLECTAREA ELEMENTELOR

Colectați elemente din tabelul periodic. Oamenii fac acest lucru în moduri diferite și de diferite purități. Nu se recomandă colectarea elementelor grele, otrăvitoare și radioactive.

3. ARTĂ DIN BANDA CASETELOR 

În anii ’80-’90, casetele se stricau deseori, iar banda magnetică era scoasă, în speranța că mai poți salva ceva din albumul tău preferat. Acea banda se poate folosi și pentru a crea un portret sau orice altceva. Aceasta arta devine din ce mai cunoscută, cei pasionați de ea realizand imagini impresionante.

4. FOARTE CIUDAT

Chuck Lamb are, cu siguranţă, un hobby neobişnuit: îi place să „facă pe mortul” pentru a-i speria pe cei din jurul său. Umorul său negru a mers până la înscenări ale unui moment în care a decis să se spânzure. Într-o altă zi, Lamb a decis că e vremea să-i sperie pe cei din jurul său printr-o falsă decapitare a sa. În 2005, an când şi-a lansat blogul, Chuck şi-a înscenat moartea reuşind să atragă aproximativ 32 de milioane de vizualizări din întreaga lume.

5. GEOCACHING

Acesta este un hobby gratuit de vânătoare de comori din lumea reală, folosind tehnologia. Există containere ascunse numite geocaches, cu elemente în interiorul acestora care sunt localizate utilizând un telefon inteligent sau GPS. Acest hobby este bun pentru a explora lumea și a împărtăși experiențe cu alți membri. Dacă sunteți interesat să începeți, consultați site-ul Geocaching.

6. VÂNĂTORII DE TRENURI

Oricat de greu de crezut ar părea, există oameni care se deplasează în anumite zone doar pentru a vedea ce trenuri trec pe acolo. Le notează tipul, numărul, compania de care aparține, destinația etc. Și da, exista mai mult de o persoana care are acest hobby.

7. SCULPTURĂ ÎN SĂPUN   

Acest hobby artistic nu este cu siguranță la fel de impresionant ca cel de mai sus, și este mult mai potrivit pentru indivizii creativi, calmi. Este vorba despre sculptarea operelor de artă complicate în săpun. Utilizarea instrumentelor și tehnicilor speciale este necesară pentru a crea cu adevărat ceva uimitor din blocuri și bare de săpun.

8. PICTAREA ROCILOR

Acesta nu este doar un proiect de artizanat drăguț pentru copiii de 5 ani. Pictarea pietrelor este un hobby preferat pentru oamenii cărora le place să fie creativi și cărora le place un mod mai liniștit de a-și petrece timpul liber. Pictarea rocilor se poate face într-o varietate de moduri – de la fețe, mandale sau peisaje, forme și modele. Găsiți niște pietre frumoase – pietrele de râu care se potrivesc numai bine și dați-le culoare.   

Este fascinant cum fiecare persoana își are propriul hobby și propriul fel de a se bucura de timpul liber. Pentru mai multe articole utile și interesante nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu cele mai captivante informații.  

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Accelerator of Social Enterprises: Obține finanțare nerambursabilă pentru prima ta afacere socială
Next Sondaj: Atitudinea tinerelor privind donarea de sânge
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =