Descoperă țările cu cel mai dezvoltat sistem de învățământ


Când este vorba despre alegerea studiilor superioare în străinătate, fiecare țară poate oferi propriul set de argumente pro și contra. Dacă luăm în considerare parametri precum calitatea vieții, raportul profesor-elev și disponibilitatea resurselor publice pentru studii, lista de top ar include țările care au modelat educația modernă precum Finlanda, Danemarca, Norvegia, Japonia, Rusia etc. Pe baza criteriilor precum tipurile de programe oferite, interdisciplinaritatea în programe, clasamentele universitare și numărul de studenți internaționali înscriși, clasamentul țărilor cu cel mai bun sistem de educație arată altfel. Vă propun să îl descoperim în acest articol.

1. SUA

Pionier în educația modernă, SUA este cunoscută pentru educația de înaltă calitate oferită de profesorii cu renume mondial. Țara are mai mulți laureați ai Premiului Nobel decât orice altă țară și găzduiește peste un milion de studenți internaționali în fiecare an. Informatică, Inginerie, Managementul Afacerilor, Drept și Arte sunt unele dintre cele mai populare cursuri în rândul studenților internaționali din SUA. În plus, accentul pus pe cercetare și dezvoltare în sistemul de învățământ a determinat universitățile să ofere o serie de programe de studii orientate spre cercetare, în special cursuri STEM la nivel de absolvent, postuniversitar și doctorat, făcând-o astfel destinația cea mai potrivită pentru educație. Fiind cea care întrunește universitățile de prestigiu precum Universitatea Harvard, Universitatea Yale și MIT, țara dispune, fără îndoială, de cel mai bun sistem de învățământ din lume.

2. Marea Britanie

Cu aproximativ jumătate de milion de studenți internaționali înscriși la diferite cursuri pentru a studia în Marea Britanie, țara este a doua destinație de top pentru educație. Regatul Unit a fost un centru de învățământ de secole. Sistemul din Marea Britanie este constituit dintr-un amestec unic de bogată cultură engleză și diverse experiențe de învățare, care au atras studenți din întreaga lume. Conform clasamentului QS, 18 universități din 100 sunt situate în Marea Britanie, fiind renumită la nivel mondial pentru cursurile de Arte, Literatură și Design.

3. Canada

Cunoscută pentru cultura sa diversă, taxele de școlarizare scăzute și costurile de trai, Canada a devenit o destinație de studiu preferată de un număr mare de studenți. Universitățile canadiene au fost clasate în mod constant printre cele mai bune instituții de învățământ din lume de către QS și Times pentru că oferă o gamă largă de diplome și cursuri pe termen scurt în diverse discipline. Cu Universitatea din Toronto și Universitatea Queen printre primele instituții ale țării, sistemul canadian și-a marcat numele printre unele dintre cele mai bune din lume. Le oferă studenților și o platformă avantajoasă, pentru a se specializa în cursuri precum cele din domeniile Inginerie, Comerț și Arte.

4. Germania

Pentru cei care nu vorbesc engleza, Germania este locul potrivit pentru studii superioare. Adăpostul unor mărci de automobile de top precum Audi, BMW, Volkswagen, Germania și-a stabilit numele în industria auto. Instituțiile sale sunt renumite pentru că oferă cursuri intensive de Inginerie, Design, MBBS în Germania etc. Un număr mare de burse sunt disponibile și pentru studenții internaționali, care atrag tineri din întreaga lume, făcând Germania una dintre țările cu cel mai dezvoltat sistem de învățământ din lume.

5. Australia

Australia, a șasea cea mai mare țară din lume după teritoriu, este cunoscută pentru educația sa de înaltă calitate și pentru oportunitățile excelente de carieră. Oferind diverse cursuri în domenii precum Inginerie, Administrație, Arhitectură, Media, Afaceri, Comunicare și Artă, statul este renumit pentru studiile internaționale. Cu 7 universități australiene în top 100 din clasamentele QS 2022, sistemul de învățământ australian poate fi numărat printre cele mai bune din lume. Universitățile australiene au și centre de cercetare în mai multe țări.

Prin urmare, dacă încă ești nedumerit în privința locului în care vrei să-ți urmezi studiile, ai aici câteva dintre cele mai avantajoase opțiuni pe care să lei în considerare. Important este să-ți urmezi visul oriunde simți și crezi că este potrivit pentru tine.

Nu ezita să urmărești rețelele de socializare FacebookInstagram și Telegram Youth.md!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de desen pentru copii de 6-18 ani: „Stop furturilor de biciclete!”
Next Ești preocupat de turism? Devino parte a proiectului Be.CULTOUR!
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 12 =