Expoziție de artă scenografică la Muzeul Național de Artă a Moldovei


expoziție de artă scenografică

Muzeul Național de Artă al Moldovei anunță că pe 20 august, la ora 12:00, va avea loc vernisajul expoziției de ARTĂ SCENOGRAFICĂ, omagiu adus centenarului Teatrului Național “M. Eminescu ” de la Chișinău.

Muzeul Național de Artă al Moldovei deține o importantă colecție de artă scenografică, care include opere ale celor mai reprezentativi artiști scenografi ai domeniului artei teatrale din Moldova. Aceasta reprezintă întreaga dinamică a dezvoltării artei scenografice și a costumului teatral din Moldova.

Valoarea estetică a fondului de artă scenografică oscilează de la elaborările artistice care se reduceau la simple decoruri până la intervenții cu noi elemente de artă scenografică conceptuală, organizând spațiul scenic cu mijloace moderne de exprimare: obiect, lumină, foto/video, multimedia, etc

Alături de regizor, scenograful dezvoltă spațiul teatral. Acesta trebuie sa fie o personalitate complexă, care știe să tatoneze îndelung și să investigheze profund traseul materiei teatrale, pentru a cunoaște toate substraturile și dedesubturile actului de creație. Pentru realizarea propriilor opțiuni artistice, scenograful trebuie să comunice constant cu întreaga echipă: de la regizor, compozitor, actori, maeștri de lumini, la butafori și ingineri.

Amprentele culturale pe care ar vrea fie lăsate de această colecție reprezintă un act de recuperare a istoriei a unor spectacole care au fascinat publicul prin universul vizual creat.

Expoziția va fi deschisă până la 19 septembrie 2021.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CJI lansează primul forum de educație media – Moldova Media Literacy Forum
Next Un nou FinTech Hub va fi creat în Academia de Studii Economice din Moldova
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =