Fă cunoștință cu 5 dintre cele mai populare job-uri ale viitorului


joburile viitorului

În prezent, datorită apariției noilor invenții, tehnologii și revoluției roboților în diverse domenii, cererea și popularitatea profesiilor clasice scade treptat. Astfel, datorită faptului că, în zilele de astăzi toate domeniile sunt îndreptate spre digitalizare, flexibilitate, creativitate și originalitate, o serie de profesii vor prelua clasamentul și vor ajunge să fie unele dintre cele mai populare și căutate meserii. Așadar, ținând cont de aceste lucruri, ne-am gândit să-ți prezentăm în continuare 5 dintre cele mai populare joburi ale viitorului!

Software Developer

Sectorul IT este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere și dezvoltare. Datorită digitalizării, apariției roboților și utilizării diverselor aplicații și în alte domenii, cum ar fi cel al vânzărilor sau al educației; necesitatea personalului bine instruit și profesional va crește substanțial în următorii ani. Industria IT va cunoaște o dezvoltare importantă și în ocuparea posturilor de muncă, ca: App Developer, Analist Programator și Software Developer. Software Developer-ul este responsabil de dezvoltarea programelor și sistemelor de operare. Aceștia contribuie la evoluarea unor anumite procesoare de text, aplicații de mobil sau web și jocuri. Software Developer-ul, fie că lucrează într-o companie sau nu, acesta poate analiza o anumită situație, niște nevoi sau probleme; iar mai apoi va contribui la crearea, testarea și îmbunătățirea unei aplicații.

Inginer biomedical 

Domeniul medical, ca și industria IT, înregistrează încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent o dezvoltare armonioasă; plină de idei unice, invenții remarcabile și tehnologii noi. Inginerii biomedicali sunt persoanele responsabile de întreținerea unor teste și cercetări încontinuu; fiind preocupați de dezvoltarea unor invenții sofisticate de ultima oră. Această meserie combină medicina cu ingineria. Inginerii biomedicali vor contribui la inventarea tehnologiilor și aparatelor medicale profesionale, organelor artificiale, implanturilor biologice și multe altele. Totodată, prin intermediul tehnologiilor care au fost dezvoltate de aceștia; inginerii biomedicali vor putea proiecta proteze biocompatibile, aparate sau echipamente de imaginistică. De asemenea, vor putea dezvolta tehnologii care vor putea identifica, diagnostica și trata diferiți pacienți. 

Specialist în securitate cibernetică 

Cu cât se face tot mai remarcată și vizibilă prezența tehnologiilor și calculatoarelor în viața noastră de zi cu zi; cu atât mai mult crește probabilitatea de a fi supuși unui atac cibernetic. Astfel, realizăm tot mai mult cât de important este să ne simțim în siguranță în mediul online. În viitor, posibilitatea apariției unui specialist în securitatea cibernetică sau a unui inginer în securitatea online este tot mai sporită. Aceștia vor avea drept scop protejarea unei companii sau al unui utilizator de atacurile cibernetice; și să ofere un nivel mult mai înalt de siguranță și protecție către utilizatori și companie. Ei vor trebui să fie specializați în securitatea online; și vor trebui să știe cum să prevină sau să minimizeze apariția unui nou risc sau al unei probleme în viitor. 

Data Scientist

Una dintre cele mai cunoscute și populare meserii ale prezentului, cât și a viitorului este cea de Data Scientist. Cunoscută și ca „Omul de știință al datelor”, acesta se ocupă și este responsabil de urmărirea și analizarea datelor unei companii, afaceri, întreprinderi, fabrici, etc. Totodată, acesta va prezenta un document, care va putea fi folosit în marketing, pentru îmbunătățire, dezvoltare și creșterea profitului companiei sau întreprinderii respective. Acesta va putea citi istoricul și activitatea unei companii și va fi capabil să propună idei de soluționare sau să stabilească următorii pași; prin intermediul cărora compania va avea profit. Un Data Scientist trebuie să posede informații vaste și cunoștințe profunde din lumea matematicii, informaticii, statistică și vizualizare a instrumentelor grafice. De asemenea, trebuie să posede abilități de comunicare cu clienții, rezolvare a problemelor sau conflictelor, abilități în marketing și propunere a unor soluții și idei inovatoare. 

Digital Content Specialist 

Odată cu revoluționarea tehnologiilor, apariția unor noi invenții sau a unor aplicații deosebite; tot mai des este căutată și viața noastră de zi cu zi este îndreptat către un mediu mai interactiv, digital și care să conțină multe elemente creative și virtuale. Datorită faptului că, viața și activitatea noastră este legată mereu de mediul online; dorința noastră de conținut nou, interactiv, informații sau divertisment digital nu se sfârșește niciodată. Un Digital Content Specialist, cunoscut și ca „un specialist în conținutul digital” va fi responsabil de crearea unui conținut digital nou în permanență; sporind popularitatea companiei în care activează sau a unui produs în mediul online. Acesta va fi preocupat de dezvoltarea companiei prin intermediul postărilor și conținutului pe care îl creează. El va studia publicul și preferințele acestora, va seta obiectivele și prioritățile companiei; cu scopul de a colecta datele de la utilizatori pentru a îmbunătăți calitatea produsului vândut. Un astfel de specialist trebuie să posede competențe în diferite instrumente digitale sau programe, cum ar fi: Google AdWords. 

După cum ai observat, omenirea și diferite industrii se află în permanență creștere și dezvoltare; fapt ce cauzează apariția diferitor profesii în viitorul apropiat, dar și cel îndepărtat, Astfel, te îndemnăm să descoperi care profesie ți se potrivește mai bine; în afară de cele menționate mai sus, dar și care sunt pașii în alegerea viitoarei profesii. Pentru a afla despre alegerea unei cariere de vis, te sfătuim să citești acest articol: AICI

Reporter Youth.md: Geru Andreea 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous A fost lansat programul de formare a competențelor „Educația Digitală”
Next 5 destinații de vizitat pentru iubitorii de literatură clasică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 11 =