Informație utilă pentru tine // Ce semnifică fiecare planetă?


Ți-ai dorit vreodată să ajungi pe o planetă în afară de Pământ?

Încă de mici copii visăm să zburăm printre stele; atingând cele mai înalte culmi care ar putea să ne călăuzească spre un drum de succes. Astfel zi de zi râvnim la posibilitatea de a ajunge în cosmos, devenind un astronaut renumit care va descoperi lucruri noi printre miile de planete.

Unii ating acest vis după anii de muncă și perseverență, alții se mulțumesc cu o altă profesie care le-au atras interesele personale prin alte metode. Cu toate acestea e la fel de greu ca și de interesant să fii un astronaut care de-a lungul vieții se avântă în diferite călătorii prin spațiu pentru binele umanității.

Ce este un sistem solar?

Sistemul solar este o grupare de opt planete și multe alte obiecte care sunt legate între ele prin gravitație. În centrul sistemului nostru solar se află o stea, Soarele. Sistemul nostru solar este unul dintre miliarde în univers, dar este unic prin faptul că este singurul pe care îl cunoaștem care conține; viață.

Ce este o planetă?

O planetă este un corp astronomic care orbitează o stea sau o rămășiță stelară; care este suficient de masivă pentru a fi rotunjită de propria sa gravitație; nu este suficient de masivă pentru a provoca fuziunea termonucleară sau a-și curăța regiunea vecină de planetezimale. Termenul de planetă este vechi; având legături cu istoria, astrologia, știința, mitologia și religia. Cinci planete din Sistemul Solar sunt vizibile cu ochiul liber. În multe culturi timpurii, acestea erau considerate zeițe.

Dar cu toate acestea, planetele își au propria istorie cât și semnificație, iar dacă ești interesat în aflarea mai multor detalii, citește mai departe.

Mercur

Mercury makes a rare transit across the sun: How to watch ...


Simbolul lui Mercur este o combinaţie a tuturor elementelor prezentate mai sus: sufletul, aflat deasupra spiritului şi a materiei.

Mercur simbolizează comunicarea şi raţiunea. Prin extindere, Mercur reprezintă şi alte mijloace de a stabili legături: transportul, comerţul, poşta, internetul. Zodia în care se află Mercur indică modul în care comunicăm şi în care procesăm informaţiile; modul de gândire.

Marte

Something Produced a Surprising Spike of Methane on Mars ...


Marte semnifică acţiune, dinamism, ambiţie, dorinţă, dar şi agresivitate. Poziţionarea lui Marte în astrograma natală ne arată modul în care acţionăm; în care preluăm iniţiativa, domeniile în care avem curaj să încercăm ceva nou. Locul pe care îl ocupă în casele natale reprezintă domeniul în care acţionăm impulsiv şi ne ascultăm instinctul; uneori fără a ne gândi la riscuri.

Saturn

Saturn's rings are vanishing at a super fast rate - Business Insider


Saturn reprezintă limitarea, constrângerile, structurile rigide, pesimismul. Este, însă, şi planeta care, din când în când, ne “aminteşte” de anumite şanse pe care le-am ratat în viaţă; şi ne obligă să revenim la ele. Zodia în care se află în astrograma natală ne arată pe ce planuri există anumite temeri şi reţineri; dar şi modul în care încercăm să ne depăşim slăbiciunile.

Neptun

New Minor Planets Discovered Beyond Neptune Using Dark Energy ...


Neptun reprezintă fantezia şi visarea, intuiţia, dar şi iluziile, dezamăgirile. În funcţie de zodia în care se află în astrograma natală; Neptun ne arată modul în care generaţia noastră (pentru că Neptun se mişcă greu şi reprezintă o generaţie întreagă); percepe realitatea, arată legătura dintre societate şi real/ireal.

Pluto

Is Pluto a planet?: Storm erupts after NASA official's comments


Pluto semnifică renaştere, regenerare, transformare. În acelaşi timp, poate indica anumite obsesii şi puterea/luptele pentru putere. Zodia în care se află în astrograma natală indică în ce mod abordăm transformările care au loc în noi şi în viaţa noastră. Totodată, ne dă informaţii despre obsesiile generaţiei noastre. La fel ca Neptun, Pluto este o planetă grea.

Reporter Youth.md: Evelina Ciutac

Previous Global Shapers Chișinău Hub: Discuție informativă despre profilaxia bolilor cardiovasculare
Next Redefinește arta aflând mai multe despre Teatrul Național „Satiricus”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *