Iată ce ar trebui să cunoști pentru a contribui la un mediu mai curat


Deși Pământul este primordial pentru existența noastră și a generațiilor următoare, mediul înconjurător devine tot mai vicios pe zi ce trece.

Astfel, este responsabilitatea noastră să îl protejăm și să facem cu adevărat o schimbare. De aceea, am întocmit o listă de acțiuni ce pot fi întreprinse de fiecare din noi, pentru a menține o balanță în natură.

Folosirea pungilor reutilizabile

Aceasta este unul dintre cele mai elementare metode de diminuare a deșeurilor în mediu. Astfel, pungile nu ajung în gropile de gunoi sau oceane, medii deja extrem de poluate de materiale plastice. În același timp, dacă pungile de plastic nu vor fi utilizate, nu va fi necesară nici epuizarea materialelor pentru producerea lor.

Reciclarea / sortarea gunoiului

Acest proces incepe în casa fiecăruia, prin sortarea gunoiului pe categorii: PET-uri, carton, hârtie, sticlă, conserve, De asemenea, există firme care se ocupă de strângerea obiectelor colectate separat. 

Câteva exemple: 

Compost

Compostarea reprezintă transformarea resturilor organice din grădină sau bucătărie în pământ de compost, ce poate fi utilizat mai apoi ca îngrășământ pentru plante. În lada de compost pot fi puse fructe, legume, zatul de cafea,pliculețe de ceai, coji de ou, pâine,  fără sticlă, plastic sau cenușă. Mai apoi, îl poți folosi când împrospătezi pământul plantelor; astfel utilizând la maxim tot ce cumperi sau crești, fără irosirea resurselor.

Utilizarea minimă a energiei

Energia electrică este produsă încă, în mare parte, prin arderea combustibililor fosili și orice economie în acest sens înseamnă mai puțin CO2 eliminat în atmosferă. Închiderea aparatelor electrice atunci când nu sunt utilizate, limitarea folosirii aerului condiționat și a încălzitoarelor electrice; înlocuirea consumatorilor de curent electric cu unii economici vor duce la protejarea planetei;; dar, în același timp, și la reducerea facturilor la curent electric. 

După ce faci aceste schimbări în viața ta, este mereu bine să îi încurajezi și pe cei din jur să urmeze exemplul. Cu cât mai mulți oameni încearcă să facă o schimbare, cu atât problemele mediului vor fi dimnuate; și vom crea un mediu sigur pentru urmașii noștri.

Sperăm că acest articol te-a motivat să dorești să faci o schimbare!

Descoperă mai multe urmărind canalul nostru de Telegram și paginile de Instagram și Facebook

Reporter Youth.md: Neculce Camelia-Viviana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Rețeaua Națională LEADER angajează manager de granturi
Next Concurs de finanțare a proiectelor culturale din partea Ministerului Culturii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply