Ia parte la un dialog deschis și vorbește despre fenomenul de violență față de pacientele instituțiilor psihiatrice

dialog deschis, stanislav florea, discutie, violenta fata de femei

Participă, vineri, 25 ianuarie, ora 18:00, str. Armenească 13 A, (Armenească 13A Coworking Space) la un dialog deschis.

Discuția va avea loc prin prisma cazului lui Stanislav Florea, fost medic în cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălți, care la 25 octombrie 2016 a fost condamnat la 13 ani pentru violarea a 16 paciente, și care se află încă în libertate. La dialog sunt invitați toți doritorii, încurajăm mass-media să manifeste interes pentru acest subiect.

Cazul lui Stanislav Florea, fost medic condamnat pentru violarea a 16 paciente, ne lasă încă pe mulți dintre noi cu foarte multe semne de întrebare, mai ales că nu am avut ocazia propice să discutăm public despre cauze și efecte.
Ne-am propus să abordăm cazul pe un spectru mai larg. Astfel vă invităm la dialog deschis dedicat fenomenului violenței față de femeile-paciente ale instituțiilor psihiatrice. Ne propunem să discutăm despre situația de astăzi din Republica Moldova, despre accesul pacientelor-victime la justiție, răspunsul medical și social, calitatea actului justiției dar și răspunsul ONG-urilor care reușesc să preia soarta acestor femei.

Discuția va avea loc prin prisma cazului lui Stanislav Florea, fost medic în cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălți, care la 25 octombrie 2016 a fost condamnat la 13 ani pentru violarea a 16 paciente, și care se află încă în libertate. La dialog sunt invitați toți doritorii, încurajăm mass-media să manifeste interes pentru acest subiect.

Invitați: Dumitru Petru Sliusarenco, avocat Promo-LEX; Arcadie Astrahan, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală; Gabriela Șoronga, avocată.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înregistrează-te și ai posibilitatea să vizitezi Polonia prin intermediul programului Study Tours to Poland
Next Înaintează o candidatură și participă la Gala Super Heroes of Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =