Forumul media 2018: vezi când se va desfășura și ce activități vor fi incluse în program

media forum, asociatia presei independente, oportunitate pentru jurnalisti

În zilele de 29 și 30 noiembrie 2018, la Chişinău va avea loc Forumul mass-media 2018, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare. 

Forumul este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL). În baza înregistrării prealabile obligatorii, organizatorii vor selecta până la 150 de participanți la Forumul mass-media 2018.

În prima zi a Forumului vor avea loc câteva paneluri de discuții despre condiția jurnalistului în Republica Moldova, calitatea produsului oferit publicului, accesul la informație și transparența instituțiilor publice, activitatea Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. În aceeași zi, se vor desfășura mai multe ateliere și master class-uri susținute de experți din străinătate. Astfel, la Forum au confirmat participarea experți și jurnaliști notorii din Lituania, Ucraina, România, Estonia, Rusia.

La sfârșitul primei zile a Forumului va avea loc o festivitate de premiere a jurnaliștilor în cadrul a două concursuri naționale: ”Investigațiile jurnalistice 2018” și ”Click pentru egalitatea de gen”.

Pentru ziua a doua a Forumului mass-media 2018 sunt planificate alte câteva ateliere, inclusiv o prezentare a instrumentelor digitale utile jurnaliștilor, susținută de un instructor de la Google News Lab, un atelier la tema acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru realizarea Concepției naționale de dezvoltare a mass-media și un atelier la tema situației instituțiilor media locale și regionale.

În rezultatul discuțiilor de panel și celor din atelierele tematice, va fi elaborată și propusă pentru adoptare Rezoluția Forumului Mass-Media 2018 care va fi transmisă autorităților naționale, reprezentanţelor şi ambasadelor străine, organizaţiilor şi experţilor europeni şi internaţionali care monitorizează dezvoltarea democratică a Republicii Moldova.

Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în limbile rusă și engleză a sesiunii de deschidere. Unele ateliere se vor desfășura în limbile rusă sau engleză, cu asigurarea traducerii.

Pagina web oficială a Forumului mass-media 2018 este www.mediaforum.md/event/2018, unde vor fi publicate și actualizate agenda Forumului, lista speakerilor și a experților, alte informaţii relevante. Înregistrarea prealabilă obligatorie va fi deschisă pe aceeași pagină începând cu data de 25 octombrie 2018 și va dura până pe 19 noiembrie 2018 inclusiv.

Desfășurarea Forumul mass-media 2018 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova și co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Academie (Germania) și UN Womenîn Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare).

Previous JOB//Solidarity Fund PL în Moldova este în căutarea unui asistent de program
Next CNPAC te invită la concert și să „Fii eroul unui copil”, victimă a violenței
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *