Top 3 cele mai legendare jafuri din toate timpurile


jafuri legendare

La sigur fiecare din noi a văzut cel puțin un film din seria Ocean’s, iar după vizionare, dezvoltam o admirație ascunsă pentru infractorii care au realizat jafurile. Totuși, oare sunt posibile astfel de ”job-uri” complexe și în viața reală? Descoperiţi în continuare unele din cele mai mari și legendare jafuri din toate timpurile.

1) Jaful de bijuterii din Hatton Garden, Londra

În martie 2016, șapte bărbați cu o vârstă combinată de 443 de ani au fost condamnați la Old Bailey pentru că au pătruns într-un seif de depozit de securitate din Hatton Garden într-unul dintre cele mai îndrăznețe jafuri din istorie.

Îndrumat de Brian Reader, în vârstă de 76 de ani, alături de alți hoți de carieră care fuseseră implicați anterior în decenii de jafuri din Londra, tâlharii au folosit un puț de ascensor pentru a se apropia de camera subterană, apoi au forat prin jumătate de metru de beton în seif.

Valoarea pietrelor furate a fost estimată la 200 de milioane de lire sterline și, deși „Old Blaggers” au fost prinși și închiși, aproape nimic din prada lor nu a fost recuperat vreodată (doar 4 milioane).

2) Deturnarea lui D.B. Cooper

La 24 noiembrie 1971, cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, un bărbat „indescriptibil” care părea să aibă în jur de 40 de ani și o înălțime de aproximativ 1,83 metri a cumpărat un bilet de 20 de dolari pentru zborul 305 al Northwest Orient Airlines.

La scurt timp după decolarea din Portland, Dan Cooper a înmânat o scrisoare unei însoțitoare de zbor în care pretindea că are o bombă în servietă. Apoi a continuat să deschidă carcasa atașatului, care conținea numeroase fire, bețe roșii și o baterie. Cooper a cerut patru parașute și 200.000 de dolari în facturi de 20 de dolari (în valoare de aproximativ 1,2 milioane de dolari în zilele noastre).

După ce zborul a aterizat în Seattle, Cooper a eliberat cei 36 de pasageri atunci când autoritățile au furnizat banii și parașutele. Cu toate acestea, a forțat doi piloți, un inginer de zbor și o însoțitoare de zbor să rămână în avion.

După ce s-a realimentat, a ordonat piloților să zboare către Mexico City. Conform instrucțiunilor sale, avionul a zburat sub 3000m la o viteză mai mică de 200 de noduri. În jurul orei 20:00, în timp ce erau între Seattle și Reno, Nevada – despre care se crede că este aproape de Ariel, Washington – Cooper a coborât treptele din spate și a sărit. Apoi a dispărut.

3) Furtul de la Banco Central

Fortaleza, Brazilia; 2005

Suma furată: 70 de milioane de dolari

După ce a închiriat o proprietate comercială în mijlocul orașului și s-au prezentat ca peisagisti, banda din spatele acestui jaf enorm a petrecut trei luni săpând un tunel de 78 de metri într-o poziție sub bancă. Apoi, într-un weekend din august, au creat tuneluri prin beton armat în seiful sucursalei Banco Central și au reușit să scoată 3,5 tone de bancnote reale braziliene, dintre care multe nu au fost niciodată recuperate.

 Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cereș Dragoș

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous TeenZ: Cum găsim motivația de a practica sport?
Next What is National Arab American Heritage Month?
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + six =