Înregistrează-te la programul CPR Moldova și practică democrația așa cum a fost gândită

CRP Moldova, instigare la democratie, democratie, program

Pe 15 septembrie, de Ziua Internațională a Democrației, CPR Moldova și Democracy Reporting International au lansat programul „Instigare la democrație”. E un curs prin care vei învăța să practici democrația așa cum a fost gândită. Toți doritorii sunt încurajați să se înscrie pe democratie.cpr.md . Termenul-limită e 1 octombrie 2018.

Programul este destinat activiștilor civici, reprezentanților societății civile, tinerilor și oricăror persoane motivate ce vor să contribuie la îmbunătățirea comunității în care locuiesc, să participe la luarea deciziilor și să știe să-și protejeze drepturile democratice. Persoanele fără experiență de participare în astfel de proiecte sunt încurajate să se înregistreze aici.

Vei învăța:

  • cum să cooperezi cu autoritățile în rezolvarea problemelor, dar și cum să acționezi atunci când autoritățile nu sunt cooperante;
  • cum să te adresezi la primărie și cum să influențezi deciziile din localitate;
  • cum să obții informații ce țin de interesul public (de ex. despre construcția și reparația drumului, despre achizițiile publice sau cheltuielile Primăriei planificate pentru acest an);
  • cum să înaintezi petiții pentru rezolvarea problemelor comunitare și ce să faci atunci când acestea rămân fără răspuns;
  • cum să elaborezi  și implementezi campanii de comunicare și advocacy, dar și proiecte locale;
  • cum să înțelegi procesele electorale și să participi la monitorizarea acestora.

Participanții vor fi asistați de un mentor și trainerii CPR pe tot parcursul programului.

Absolvenții programului vor putea primi finanțare (până la 20,000 lei) în baza unui concurs, pentru a desfășura proiecte în comunitatea lor și vor beneficia de asistența mentorilor în activitățile lor.

Cursul va avea loc în câteva sesiuni, pe parcursul a 9 luni. Agenda și programul de instruire vor fi discutate cu participanții selectați. Toți participanții trebuie să participe la Școala de toamnă, ce va dura 5 zile și va fi organizată în perioada 10-30  octombrie. Programul se va desfășura în patru regiuni: Nord, Centru, Sud și Găgăuzia. Din fiecare regiune vom selecta 25 de participanți, pentru în perioada Octombrie 2018 – Iunie 2019.

Cursul se va desfășura în limbile română și rusă. Poți participa în mod individual sau în echipe de până la 3 oameni.

Pentru mai multe detalii: scrieți pe cpr.moldova@gmail.com, sau telefonați la 069383646 Persoană de contact – Andrei Lutenco.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Asociația „MOTIVAȚIE” te ajută să-ți dezvolți abilitățile de muncă
Next Înregistrează-te la „Parlamentul tinerilor” și participă la o simulare a procesului decizional
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =