API lansează un concurs național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială


Asociația Presei Independente (API) anunță prima ediție a concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială în societate.

Condiții de participare și categorii de concurs

La concurs pot participa:

  • jurnaliști/jurnaliste care sunt angajați/angajate sau
  • colaborează cu instituții mass-media naționale, locale și regionale din Republica Moldova, și au realizat materiale tematice,
  • cât și redacțiile care promovează constant toleranța și respectul față de drepturile omului prin întregul său conținut editorial.

Concursul se desfășoară la următoarele patru categorii:

  • Presa scrisă și presa online (ziare, reviste, site-uri);
  • Audiovizual (TV și Radio);
  • Fotografie;
  • Bloguri/vloguri.

Fiecare candidat(ă) care va depune dosarul de sine stătător va transmite, obligatoriu, câte 2 (două) produse jurnalistice la una sau cel mult două din categoriile concursului. Se vor accepta materiale jurnalistice publicate pe parcursul anului 2021 și în 2022 până la data prezentării dosarului.

La concurs pot depune dosare și redacții ale instituțiilor media (posturi de televiziune și de radio, ziare, reviste și portaluri online) din întreaga țară care au politici editoriale și practici de abordare complexă a subiectelor care vizează grupurile vulnerabile și marginalizate, promovând beneficiile diversității și ale incluziunii. 

Notă: Redacțiile pot depune dosarul de participare indiferent dacă colaboratorii săi participă sau nu la acest concurs ca jurnaliști/jurnaliste.

Depunerea dosarelor

Dosarele de participare la concurs vor conține, obligatoriu, următoarele:

1. Copiile materialelor jurnalistice (textul salvat în format doc. sau rtf.; înregistrările video și audio în format MP4; link direct activ spre platforma mediatică unde acestea au fost publicate: site-ul, portalul, blogul/vlogul, pagina web a postului TV sau de radio);

2. O declarație pe proprie răspundere, în formă liberă. Prin aceasta aplicantul/aplicanta confirmă veridicitatea informațiilor din materialele prezentate la concurs;

3. CV-ul aplicantului/aplicantei; după caz – CV-ul redacției.

Adițional, redacțiile aplicante vor prezenta, obligatoriu, o notă informativă cu descrierea detaliată a campaniilor, activităților sau inițiativelor la tema concursului, desfășurate de redacție în perioada menționată mai sus.

Evaluare și premii

Dosarele prezentate la concurs vor fi evaluate de un juriu, format din experți media și experți în comunicare, în baza unor criterii specifice care vizează abordarea profesionistă și echilibrată a tematicii concursului.

Juriul va selecta câte 2 (doi) câștigători din rândul jurnaliștilor/jurnalistelor la fiecare categorie a concursului. Căștigătorilor li se vor oferi premii sub forma unor echipamente tehnice. Va fi desemnată și o redacție câștigătoare. Aceasta va primi Premiul pentru diversitate și incluziune 2022 sub forma unui trofeu.

Dosarele vor fi transmise la adresa electronică: rodica.malic@api.md.
Termen-limită de aplicare: 15 iulie 2022, ora 18.00.

Persoane de contact: Cristina Bobîrcă (cristina.bobirca@api.md) și Rodica Malic.
Telefon pentru informații și contacte: 022 21 06 02.

Note: În mesajul de expediere a dosarului la concurs, aplicantul/aplicanta va indica obligatoriu categoria de concurs la care participă. Dosarele incomplete și care nu vor conține toate documentele/detaliile descrise mai sus, nu vor fi acceptate.

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Youth4Regions invită tinerii jurnaliști din Parteneriatul Estic să aplice
Next Curs de formare ProjectLab: cum lucrătorii de tineret din mediul rural pot folosi munca internațională pentru tineret pentru a lucra cu refugiați și migranți, Estonia, 26-30 octombrie
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − 3 =