On The Map a fost la Bălți, vezi ce a văzut acolo echipa „Acadelele”!


Porniți dis-de-dimineață și reveniți noaptea târziu după o zi plină de aventuri…vorbim despre echipa Acadelele ai cărei membri au avut parte de o călătorie pe cinste.

Cum a arătat experiența lor?

Călătoria echipei Acadelele a început într-un loc magic.. într-o grădină unică în felul ei de-a fi – grădina de fluturi – „Befly”. Pășind prin această grădină, toți cei 20 de călători au simțit aroma pădurii tropicale… Ba chiar mai mult, ca în oricare poveste, ei și-au făcut și noi prieteni necuvântători – fluturii cărora le-au aflat și numele. Un mic sfat de la participanții noștri: luați o portocală cu voi când vă duceți în vizită la prietenii zburători.

Din lumea culorilor, călătorii au ajuns la locașul sfânt – Catedrala Sfântul Nicolae. Continuând explorarea celebrului oraș Bălți, tinerii au ajuns să cunoască monumentele faimoase ale localității de pe strada Independeței, descoperind că este și cea mai mare stradă pietonală din Republica Moldova: statuia lui Ștefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri”, tancul soviectic nr.720 și încă multe alte momentele excepționale.

Au savurat, mai târziu, și arhitectura impresionantă a Bisericii Catolice „Sfinții Arhangheli”, de rând cu mesajele spirituale de pe fațada acesteia.

Călătoria a prins contur atunci când aceștia au pășit pragul următoarei destinații – împărăția divinurilor și a băuturilor de clasă. Este vorba despre fabrica “Barza Albă”, una dintre cele mai mari și importante companii de acest tip. Odată pășind în această împărăție, călătorii entuziasmați au aflat din culise cum se fabrică băuturile ce ajung pe masa oamenilor de peste tot în lume. Turul privat oferit de gazdă le-a deschis ușile spre camerele secrete de păstrare a acestora, demonstrându-le calitatea înaltă printr-o degustare.

Tinerii călători au pornit spre ultima destinație – Crama Mircești. Plină de valori și referințe ascunse (vinul „Bardul din Mircești” se referă la Vasile Alecsandri), Crama Mircești i-a făcut pe turiștii noștri să aprecieze și mai mult legătura dintre trecut și prezent. Stăpânul Cramei i-a inspirat prin pasiunea cu care povestea despre istoria înființării acesteia și povestea vinului aflat acolo.

Care e mesajul echipei Acadelele pentru voi?

Dacă sunteți în căutare de noi locuri care merită vizitate, lăsați țările exotice și vacanțele extravagante și îndreptați-vă atenția spre propria noastră țară, vă garantăm, nu vă va dezamăgi.

Vezi care au fost și alte obiective turistice descoperite de participanții proiectului “On the Map” în alte articole publicate pe youth.md. În urma vizitelor, participanții au ales unele destinații pentru care timp de 5 săptămâni, cu un pic de ghidare, pregătesc strategii de marketing, pentru promovarea lor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Effective Engagement of Civil Society in Development
Next Modelele în opoziție cu antimodelele!
AIESEC in Chisinau
About the author

AIESEC in Chisinau

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + thirteen =