Fashion prin ochii adolescenților de astăzi


Pe parcursul anilor, domeniul fashion și modul de exprimare prin ținute s-a schimbat radical. Acum adolescenții nu sunt atât de lipsiți de încredere și nu le este frică să-și spună cu voce tare opiniile, iar vestimentația are, de asemenea, un rol în exprimarea anumitor păreri. Totodată putem observa tot mai des că multe trenduri din anii ’80 și ’90 se întorc, făcându-și loc în gaderoba tinerilor.

Sursa inspirațiilor

Adolescenții din zilele noastre se inspiră în mod diferit din: reviste, divertisment, alți colegi adolescenți. Deoarece influența celor din jur este constantă, ei sunt afectați de alegerile pe care le fac alți oameni. Aceste exemple de inspirație îi ajută pe adolescenți să găsească idei pentru propriul stil.

Frumusețea modei actuale este definită de libertate, oamenii pot fi oricine doresc. Lumea acceptă destul de ușor oamenii care doresc să fie diferiți prin stilul lor. Generația de azi nu trebuie să trăiască conform standardelor pe care societatea le-a impus; bărbații pot purta machiaj, ojă de unghii și îmbrăcăminte roz fără a fi judecați cu privire la sexualitatea lor. La fel și femeile nu sunt judecate pentru „încălcarea” stereotipurilor sexului feminin.

Adolescenții progresează și se schimbă mereu atât fizic, cât și psihic, prin urmare se vor schimba și modelele pe care le urmează.

fashion magazine

O viziune nouă

Adolescenții, atât bărbații, cât și femeile, se pot distra atât de mult cu stilul lor în zilele noastre. Pot purta modele variate, haine largi sau haine subțiri. Ar putea chiar să aleagă să fie puțin provocatori și să poarte haine mai subțiri sau mai clare. Ei pot purta culori fluorescente sau nici o culoare. Au multe opțiuni vestimentare, își permit libertatea de a fi ei înșiși, indiferent de sexul lor.

Observăm că în prezent adolescenții nu au o concepție fixă cu referire la ce este frumos sau nu, or noțiunea respectivă este unică și diferită pentru fiecare în parte. Așa că e în vogă să te îmbraci așa cum simți tu că ar trebui să o faci. Generația de azi trăiește într-o societate deschisă pentru idei noi în ceea ce privește „stilul” vestimentar individual al oamenilor.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Training „Moldova Mentors Masterclass 2022”: Fă upgrade calităților tale de mentor!
Next JOB// A.O. Concordia proiecte sociale angajează Contabil
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − seven =